Kontaktløse Dankort og Visa/Dankort

Dankort-kontakloes.jpg

Betal hurtigt, nemt og sikkert med dit Dankort eller Visa Dankort – uden at kortet rører terminalen.

Fremover vil Dankort og Visa Dankort, udstedt af Andelskassen, have kontaktløs funktion.

De nye kort har en chip, der gør det muligt at betale med kortet, uden at det skal i terminalen. Du skal blot holde dit kort mod kortterminalen og afvente et bip, og så har du betalt.

Hvis beløbet er under 350 kr., skal du ikke bruge din PIN-kode. Det sparer tid og er hurtigere end at betale med kontanter.

Hvordan virker det kontaktløse kort?

Dit kort har en indbygget chip med en antenne, der kan sende transaktionen trådløst på en kort afstand, så du kan betale med kortet uden at røre ved terminalen.

Når du hører et bip og ser en lampe lyse, er betalingen gennemført. Kortet kan selvfølgelig også som vanligt bruges i terminaler, der ikke har mulighed for kontaktløs betaling.

Fordele ved kontaktløs betaling

Det nye Dankort og Visa/Dankort får hverdagen til at glide lidt lettere.

 • En gennemført betaling tager under et halvt sekund - det giver mindre ventetid i kassekøen
 • Ved køb under 350 kr. skal du som udgangspunkt ikke taste din pinkode. Som ekstra sikkerhed vil du enkelte gange opleve at blive bedt om indtaste pinkode ved køb under 200 kr.
 • Alle småkøbene går hurtigt, fordi du ikke skal have kontanter op af lommen, du skal blot holde kortet hen til terminalen
 • Dankort og Visa/Dankort er fortsat blandt de sikreste betalingskort i verden
 • Det koster dig ikke noget at bruge dit nye Dankort i fysiske butikker
 • Du kan bruge dit Visa/Dankort i udlandet og kontaktløst i de lande, hvor man tager imod kontaktløse Visa-transaktioner

Sikkerhed

De nye Dankort og Visa/Dankort med kontaktløs funktion er fortsat blandt de sikreste kort i verden. Og fordi du aldrig slipper kortet, har du nu fuld kontrol under hele betalingen. Terminalen kan kun aflæse ét kort ad gangen, og din betaling vil derfor blive afvist, hvis du ved en fejl kommer til at lægge flere kort på samtidig. Men ellers er alt ved det gode gamle: Sikkert! Og du kan naturligvis stadig trygt bruge kortet, som du kender det i dag.

Du hæfter ikke ved tyveri

Vi kan desværre ikke sikre dig 100% mod misbrug, og derfor skal du stadig passe godt på både kort og pinkode. Men du hæfter ikke ved tyveri. Og skulle det ske, at dit kort bliver misbrugt, har det som udgangspunkt ikke en risiko for dig som forbruger. Dine rettigheder er nøjagtig de samme, som de altid har været.

Gode råd, når du betaler med dit nye Dankort eller Visa/Dankort

 • Tag dit kort ud af pungen, når du holder det hen til terminalen for at betale. Så er du sikker på, at betalingen gennemføres hurtigt og nemt.
 • Sørg altid for at beskytte din pinkode. Skærm af, så ingen andre kan se, hvilke tal du taster.
 • Skriv aldrig din pinkode ned. Brug i stedet en pinkodehusker.
 • Tjek altid, at beløbet, der står på displayet, er korrekt.
 • Kontrollér løbende dine kontoudtog eller følg med på din netbank. Kontakt Andelskassen, hvis der er posteringer, du ikke kan genkende.
 • Spær dit kort med det samme, hvis det er blevet stjålet eller på anden vis er bortkommet. Kontakt Andelskassen eller spær kortet ved at ringe på tlf. 44 89 29 29.

Sådan får du et Dankort eller Visa/Dankort med kontaktløs funktion

Når dit nuværende kort udløber, erstattes det automatisk med et Dankort eller Visa/Dankort med kontaktløs funktion.

Se reklamefilmene fra Nets her nedenfor: 

Log på netbank

Netbank PRIVAT Netbank ERHVERV
For dig med MitID:

Log på netbank

MitID Privat MitID Erhverv