Legitimation og dokumenter

Den danske lovgivning kræver, at alle banker skal kunne dokumentere, hvem deres kunder er - uanset kundernes alder og uanset om kunderne er privat- eller erhvervskunder.

Sådan gør du

Privat

Du er privatkunde

Hvis du har modtaget en henvendelse fra os enten som besked i netbank eller pr. brev, beder vi dig indsende den ønskede legitimation.

Erhverv

Du er erhvervskunde/forening

Læs mere om, hvad vi har brug for af legitimation og dokumentation fra dig som erhvervskunde.

Derfor beder vi om legitimation

Andelskassen er som pengeinstitut lovgivningsmæssigt forpligtet til altid at opbevare korrekt og opdateret legitimation på alle vores kunder. Det gælder både nye og eksisterende kunder.

Husk

Tager du billeder af sundhedskort, kørekort eller pas med en telefon, er det en god idé at slette billederne, når de er sendt. Beholder man billederne på telefonen, kan legitimationsoplysningerne misbruges, hvis telefonen bliver stjålet eller hacket.

Vigtigt

Hvis du flytter, skal vi have oplysninger om din nye adresse. Derfor skal du huske at sende et billede af dit nye sundhedskort til os.

Privat

Legitimationskravene gælder også dig

Da Andelskassen, som følge af de løbende stramninger på området, har ensrettet sine krav om legitimation af kunderne, betyder dette blandt andet, at vi også skal have indhentet og opdateret legitimation hos nuværende kunder - også kunder, som vi har kendt gennem mange år.

Du kan læse mere i denne brochure fra Finans Danmark.