Livrente

Med en livrente - også kaldet livslang pension - kan du sikre, at dine penge kommer dig og dine nærmeste til gode. Udbetalingen kan tidligst starte, når du når din pensionsudbetalingsalder, og den fortsætter resten af livet.

Privat

Fordele, når du går på pension

Når du går på pension, får du en udbetaling hver måned resten af livet. Udbetalingen kan erstatte den lønindkomst, du ikke længere har som pensionist. Livrenten er din sikkerhed for, at du har en løbende og livsvarig indkomst, også hvis der ikke er offentlige ydelser, når du bliver pensioneret. Dine nærmeste kan overtage din udbetaling i en aftalt periode, hvis du dør, inden perioden udløber

Privat

Fordele, mens du indbetaler

Du får fuldt skattefradrag for de penge, du betaler ind på livrenten – og der er ikke noget loft. Du kan med fordel kombinere livrenten med andre opsparingsformer. Du kan få et godt afkast, og du betaler kun 15,3 procent i skat af afkastet.

Privat

Sådan vælger du tryghed

Det er nemt og enkelt. Du aftaler blot med din rådgiver, hvor mange penge du vil betale ind på livrenten. Du kan enten indbetale privat eller via din arbejdsgiver. Den eneste forudsætning er, at du ikke er fyldt 75 år. Din rådgiver kan beregne, hvor meget du kan forvente at få udbetalt i pension. Din præcise udbetaling afhænger blandt andet af, hvor længe du har indbetalt, størrelsen på din samlede indbetaling, den forventede levetid for kunder på din alder og det afkast, du får undervejs.

Privat

Selvstændig erhvervsdrivende

Er du selvstændig erhvervsdrivende kan du bruge en del af dit overskud som opsparing på en Livrente, hvilket er et godt supplement til at spare op i virksomheden. Hør din rådgiver om de særlige muligheder du har som selvstændig erhvervsdrivende

Privat

Andre muligheder for pensionsopsparing

Spar op til den tilværelse du ønsker dig som pensionist

En aldersopsparing kan udbetales på én gang eller i mindre portioner. På den måde kan du selv vælge, hvordan din opsparing skal bruges, og det giver dig frihed til at investere i større ting såsom rejser, bil eller sommerhus.

Få økonomisk frihed til at leve som du plejer

Med en ratepension får du en løbende indtægt, når du stopper med at arbejde.

Udbetalingen fra ratepensionen giver dig en indtægt oven i din efterløn eller folkepension, således du fortsat kan bevare samme levestandard.

Har du den rigtige pensionsopsparing?

Har du brug for hjælp og rådgivning om din pensionsopsparing? Så kontakt din rådgiver, så I sammen kan finde ud af, hvad det rigtige er for dig.