Andelskassen - mere end en bank

Andelskassens historie

For mere end 100 år siden så den første andelskasse dagens lys. Mennesker gik sammen, fordi de vidste, at ’Sammen kan vi mere’. De så, at gode relationer var afgørende for en god hverdag og en mere sikker fremtid. De oplevede, at gode relationer var afgørende for virkelyst og vækst.

Meget er forandret siden dengang, hvor naboerne delte avis, posten kom ind og drak kaffe, og man vidste, hvordan det stod til hos de andre i lokalområdet. Ét er dog det samme – vi har alle brug for gode relationer. For hvad er det klogeste, vi kan gøre, når vi står over for det, vi ikke kan klare alene? At bede om hjælp, lytte til andre og gå sammen med dem, der står i samme situation som os selv. 

Så vi startede ved, at mennesker gik sammen, skabte og værnede om relationerne. Det spor har vi fulgt, og vi tror på, at alle mennesker også i fremtiden har brug for gode relationer. Vi er stolte over at være dem, vi er, og vi ønsker, at vores relationer skal være det samme. Nu og i fremtiden.

2011

Aktionærråd og fonde etableres.

2011

SDA og Danske Andelskassers Bank fusionerer til ét pengeinstitut - et aktieselskab under navnet Danske Andelskassers Bank A/S og optages til handel på NASDAQ OMX Copenhagen.

1986

Grundet EF-krav går andelskasserne sammen i Sammenslutningen Danske Andelskasser (SDA). De bevarer selvstændighed, men fungerer som ét pengeinstitut.

1970

Foreningen Danske Andelskasser danner egen bank, Danske Andelskassers Bank i Hammershøj.

1969

Foreningen ”Danske Andelskasser” rummer nu alle knap 60 andelskasser i Danmark.

1921

31 andelskasser samles i foreningen ”Danske Andelskasser” og etablerer bl.a. fælles revision.

1915

Den første andelskasse etableres i Danmark.

En stærk og solid bank

Danske Andelskassers Bank – i daglig tale Andelskassen – er en børsnoteret bank. Vi har et forretningsomfang i niveauet 30 mia. kr., en egenkapital på mere end 2,9 mia. kr. og en kapitalprocent på 29,8 %. Så vi er en stærk og solid bank med en effektiv og sund forretning. 

Vores hovedkontor er i Hammershøj, der ligger mellem Viborg og Randers. Vi har 19 rådgivningscentre og et landbrugscenter fordelt i Jylland, på Fyn og på Sjælland. I alt er vi mere end 300 kollegaer, som er hinandens vigtigste relationer i løbet af arbejdsdagen. Vi deler viden, spiller hinanden gode og sætter en ære i at være imødekommende over for hinanden. Det er vigtigt. For et job er ikke bare ikke bare et job. Det er vigtige timer, som skal give energi og værdi. Vores organisation er opbygget med en flad struktur og korte beslutningsveje. Vi har i 2024 fået målt vores arbejdslyst. Vi ligger langt over danskernes arbejdslyst generelt – og det er vi faktisk ret stolte over.

Derfor er vi en relationsbank

Andelskassen er en relationsbank, hvor vi hver dag rådgiver vores vigtigste relationer - kunderne - der, hvor de er i deres liv.

 

Uanset, om vi sidder over for en privat- eller erhvervskunde, kommer vi hele vejen rundt om deres økonomi og tilbyder kompetent, nærværende og relevant rådgivning og attraktive produkter.

 

I hele organisationen tager vi afsæt i, at vi tror på, at alle har brug for gode relationer. Det er det, der får os til at sige højt, at vi er mere end bare en bank. Vi er mennesker, der interesserer os for andre mennesker. Det præger vores rådgivning af både privat- og erhvervskunder.

 

Vi er banken, der bakker op om fællesskaber og gode relationer der, hvor kunderne bor. Fordi vi har interesse for det, der optager vores relationer, tænker vi også på de næste generationer og tænker bæredygtighed og grøn omstilling ind i vores rådgivning og produkter.

Om banken

Governance

Her kan du få overblik over bankens bestyrelse, direktion og organisation.

Om banken

Vedtægter

Vedtægter for Danske Andelskassers Bank.

Investor i Danske Andelskassers Bank

Investor

Rapporter

Her finder du bankens regnskaber og øvrige finansielle rapporter.

Investor

Bankens aktie

Følg udviklingen i Danske Andelskassers Bank-aktien.

Investor

Selskabsmeddelelser

Se alle selskabsmeddelelser fra Danske Andelskassers Bank.