LEI-kode til handel med finansielle instrumenter

EU-regler kræver, at virksomheder og foreninger med CVR-nummer har en LEI-kode for at kunne handle med finansielle instrumenter.

Den 1. januar 2018 trådte EU-regler (MiFID II) for beskyttelse af investorer i kraft.

Reglerne betyder blandt andet, at virksomheder og foreninger med CVR-nummer skal have en såkaldt LEI-kode for at kunne handle med finansielle instrumenter, herunder aktier. LEI står for Legal Entity Identifier, og en LEI-kode er et entydigt internationalt identifikationsnummer, som bruges til indberetning af sådanne handler.

Det er ikke nødvendigt at have en LEI-kode, hvis værdipapirer blot ligger i et depot, men det er ikke muligt at handle med værdipapirer uden en LEI-kode.

 

Andelskassens kunder får 20 % rabat på ny LEI-kode

Ønsker du at handle børsnoterede værdipapirer eller valutaterminer, kan du opnå en fordelagtig rabat på ny LEI-registrering, hvis du er kunde i Andelskassen

Andelskassen tilbyder nemlig i samarbejde med LEI Service 20 % i rabat ved en ny LEI-registrering.

Læs meget mere om, hvordan du opnår rabatten.

 

Hvordan får en virksomhed en LEI-kode?

 

Der findes en række EU-bemyndigede udbydere af LEI-koder.

Se en komplet liste over udbyderne

Når du har besluttet, hvilken udbyder din virksomhed vil benytte, skal du indtaste følgende oplysninger på udbyderens hjemmeside: juridisk(e) navn(e) for alle virksomheder, registreret/registrerede adresse(r), hovedkontoradresse(r), enhedsstatus, enhedens retlige form, bemyndigede personer.

Dernæst skal du betale registreringsgebyr til udbyderen, som efter validering af de indsendte oplysninger foretager registrering og sender en bekræftelse pr. e-mail.

Afslutningsvis skal du sende den udstedte LEI-kode sammen med virksomhedens CVR-nr. til: afvikling@andelskassen.dk.