Har du planer om at blive selvstændig?

Så er det vigtigt at få en professionel og engageret rådgivning og sparring. Det er afgørende, at du har en kompetent revisor, advokat og andre eksterne rådgivere - herunder en god bank.

Etableringskonto eller iværksætterkonto

Erhverv

En Etableringskonto eller Iværksætterkonto er din mulighed for at spare op og samtidig trække indskuddene fra i skat.

Erhverv

Du kan årligt sætte op til 250.000 kr. eller 60 % af din nettoløn ind på kontoen. Dog mindst 5.000 kr.

Erhverv

Opsparingen kan kun anvendes til at etablere eller investere i din virksomhed, fx: køb af afskrivningsberettigede aktiver (fx inventar og maskiner), afholdelse af fradragsberettigede udgifter (fx vand, el og varme), udgifter til forskning mv. og etablering i selskabsform

Erhverv

Hvis du alligevel ikke starter egen virksomhed, bliver pengene beskattet. Det samme sker, hvis du bruger pengene til andre formål.

Forretningsplan - kom godt fra start!

Inden du kontakter Andelskassen, er det en god ide at udarbejde en forretningsplan, som indeholder en beskrivelse af produktet/ydelsen, hvilke kunder du henvender dig til, og hvilke samarbejdspartnere og konkurrenter der er på markedet.

På den måde giver du Andelskassen et godt indblik i din fremtidige virksomhed samt hvilke styrker og svagheder, der er forbundet med din idé.

Har du problemer med at udarbejde din forretningsplan på egen hånd, tilbyder mange kommuner eller lokale erhvervsråd dig også sparring til udarbejdelsen af din forretningsplan.

I denne fase vil det også være naturligt at inddrage din revisor eller andre eksterne rådgivere.

Budgetter - godt begyndt er halvt fuldendt

Med udgangspunkt i din udarbejdede forretningsplan er det vigtigt at få en dialog med din rådgiver i Andelskassen om niveauet og finansieringen.

Derfor bør du på egen hånd eller eventuelt sammen med din revisor udarbejde budgetter.

  • Etableringsbudgettet skal vise, hvor mange penge du har brug for for at kunne åbne din virksomhed.
  • Likviditetsbudgettet skal måned for måned vise, om du har penge i kassen/banken til at betale de udgifter, du ved, du får. Det kaldes også betalingsstrømmen i virksomheden.
  • Driftsbudgettet viser de indtægter og udgifter, du forventer, der kommer i virksomheden, når den ér startet.
Erhverv

Kom godt fra start

På virksomhedsguiden.dk finder du alt det, du skal vide om opstart, drift og udvikling af din virksomhed.

Erhverv

Skabeloner

Find lige de skabeloner, du har brug for i din virksomhed - eksempelvis skabeloner til din forretningsplan og dine budgetter.

Har du brug for et godt råd?

Kontakt din rådgiver