Aldersopsparing

En aldersopsparing bliver som udgangspunkt udbetalt på én gang. Der er dog mulighed for at udbetale beløbet i mindre portioner.

Privat

Hvor meget kan du indbetale?

Du kan højst indbetale 9.100 kr. (2024) årligt hvis du har mere end 7 år til folkepensionsalderen. Hvis du har mindre end 7 år til folkepensionsalderen, kan du indbetale op til 58.900 kr. (2024) Du får ikke fradrag for indbetalingen.

Privat

Hvornår kan du senest oprette en aldersopsparing?

Du kan oprette en aldersopsparing, indtil 20 år efter du har nået din pensionsudbetalingsalder

Privat

Hvornår kan pengene blive udbetalt?

Udbetaling kan tidligst ske, når pensionsudbetalingsalderen er nået og senest 20 år efter. Udbetalingen er skatte- og afgiftsfri, og den påvirker ikke sociale ydelser

Privat

Hvordan udbetales pengene?

Udbetalingen kan ske på flere måder. Den kan udbetales på én gang, når du når pensionsudbetalingsalderen, eller du kan også få den udbetalt i mindre portioner.

Privat
info card logo

Husk at…

Har du flere aldersopsparinger, skal du være opmærksom på, at det beløb, du samlet indbetaler, ikke overstiger beløbsgrænsen. Hvis du indbetaler for meget, er det overskydende beløb ikke fradragsberettiget. Er du i tvivl, er du altid velkommen til at kontakte din rådgiver.

Privat

Andre muligheder for pensionsopsparing

Få økonomisk frihed til at leve som du plejer

Med en ratepension får du en løbende indtægt, når du stopper med at arbejde.

Udbetalingen fra ratepensionen giver dig en indtægt oven i din efterløn eller folkepension, således du fortsat kan bevare samme levestandard.

Få udbetaling af din pension så længe du lever

Med en Livslang Pension får du økonomisk tryghed i form af en pensionsudbetaling hver
måned, uanset hvor gammel du bliver.

Udbetalingen kan tidligst starte, når du når din pensionsudbetalingsalder.

Har du den rigtige pensionsopsparing?

Har du brug for hjælp og rådgivning om din pensionsopsparing? Så kontakt din rådgiver, så I sammen kan finde ud af, hvad det rigtige er for dig.