Forbered dit køb af bolig

Køb af bolig er en meget afgørende beslutning for din økonomi. Ofte den vigtigste, hvis man ser på et helt livsforløb. Derfor er det nødvendigt at have sine prioriteter på plads og at være godt forberedt.

Privat

Ejerbolig

Det er en stor beslutning at købe en bolig, især hvis det er første gang. I Andelskassen hjælper vi dig gerne gennem hele boligkøbet.

 

Vi kan rådgive dig om din boligøkonomi, så vi finder præcis den finansiering, der passer til din økonomi og livssituation.

Totalkredit

Via vores samarbejde med realkreditinstituttet Totalkredit tilbyder vi en række fordelagtige lån til ejerboliger. Du kan låne op til 80 % af købsprisen til en bolig som et realkreditlån, mens du selv skal stille med 5 % i udbetaling.

Andelskassens boliglån

Når du skal købe bolig, kan du højst låne dig til 80 % af købsprisen i et realkreditinstitut, og du skal selv stille med 5 % i udbetaling. Derfor kan du bruge et boliglån til resten af finansieringen, herunder eventuelt også udbetalingen og andre købsomkostninger.

Andelsbolig

Andelsboligen er en boligform med tradition for medindflydelse og fællesskab.

 

Køber du en andelsbolig, køber du en brugsret til en bestemt bolig i en andelsboligforening. Det er andelsboligforeningen, der driver og ejer ejendommen, men som andelshaver bliver du medejer af hele ejendommen.

Andelsbevis

Som andelshaver har du købt et andelsbevis, som betaling for andelen af foreningen. Andelsboligloven har regler for, hvilken pris der højst kan kræves for et andelsbevis – inkl. værdien af de forbedringer, der er foretaget i boligen. Som køber skal du godkendes af andelsboligforeningens bestyrelse.

Andelsboligforeningen

Foruden prisen for andelsbeviset skal du også som andelshaver betale ”husleje” til dækning af andelsboligforeningens drift. Huslejen kan bestå af ydelse på foreningens lån, vedligeholdelse/renovering, skatter, vand m.m.

Andre udgifter

I takt med, at foreningen tilbagebetaler sin gæld, får du som andelshaver del i foreningens formue og ”huslejen” vil med tiden blive mindre. Dog skal du være opmærksom på, at ”huslejen” også kan stige, hvis foreningen fx vedtager at renovere.

Privat

Sommerhus eller feriebolig

Bliv klogere på alle dele af et sommerhus- eller ferieboligkøb.

 

At købe sommerhus og feriebolig er en vigtig beslutning for din økonomi. Derfor er det vigtigt at sætte sig godt ind i, hvad et sådan køb indebærer.

 

Forældrekøb

Overvejer du forældrekøb? Forældrekøb kan være en god løsning for både barn og forældre, når det gælder om at komme ind på boligmarkedet.

 

I Andelskassen samarbejder vi med Totalkredit, så vi kan finansiere dit køb af lejlighed og beregne de økonomiske konsekvenser og muligheder.

 

Derudover bør du få rådgivning fra en revisor, der kan fortælle dig om de skattemæssige muligheder, der er ved forældrekøb. Husk også at tjekke ejerforeningens vedtægter for at se, om du overhovedet må leje lejligheden ud.

Vil du vide mere om boligfinansiering?

Har du brug for hjælp og rådgivning i forbindelse med du skal bygge nyt, renovere eller du har fundet din drømmebolig? Så kontakt din rådgiver, så I sammen kan finde ud af dine muligheder.

Mit hjem - et univers om din bolig og realkredit

Vi vil gøre det nemmere at være boligejer. Derfor har vi sammen med Totalkredit lavet Mit Hjem – et helt nyt univers, som giver dig overblik over dine lån i Totalkredit og boligmarkedet omkring dig. Du kan klikke dig videre til Mit Hjem direkte fra din net- og mobilbank.

Ung

Fra boligdrøm til BoligKlar

Drømmer du om at købe bolig inden for få år, og er du mellem 18 – 35 år, hjælper vi dig med at spare op til udbetalingen af din drømmebolig med BoligKLAR.

Udfyld formularen, så kontakter vi dig for at aftale et møde

Bestil et møde til boligrådgivning

Samtykke