Visa/Dankort

Et Visa/Dankort er et internationalt kort, du kan bruge både herhjemme og i udlandet. Du kan betale med kortet på nettet, i butikker og restauranter og hæve penge i pengeautomater både i Danmark og i udlandet.

Værd at vide om Visa/Dankort

Dankort eller Visakort: Hvad kan/skal du vælge?

Visa/Dankort er reelt 2 forskellige betalingskort samlet i ét – Dankortet og Visakortet. Dankortet er Danmarks nationale betalingskort. Visakortet er et internationalt betalingskort.

Betaler du med Visa/Dankort, kan du både bruge Visa-delen og Dankort-delen af kortet. Det betyder, at du i Danmark i nogle tilfælde kan/skal vælge mellem at betale med enten Dankortet eller Visakortet.

Privat

Forbrugsgrænsen - det betyder valget mellem Dankort og Visakort for dig

Såfremt du betaler med Visa-delen af dit Visa/Dankort, bliver du berørt af den gældende forbrugsgrænse (Visa limit) på max 25.000 kr. pr. løbende 7 dage og kan derfor opleve, at din betaling kan blive afvist, såfremt du har nået forbrugsgrænsen.

Hvordan kan du se om Dankort eller Visadelen er brugt til betaling?

Det skal fremgå af din kvittering fra forretningen, hvilken del der er brugt. Det vil også altid fremgå af dit kontoud­skrift, om en betaling er gennemført som en Dankort eller en Visa transaktion, idet der enten vil stå DK-NOTA eller VISA-NOTA.

Frit valg - Dankort eller Visakort

Når du handler i Danmark, skal butikken give dig mulighed for frit at vælge, om du ønsker at betale med Dankortdelen eller Visadelen af et Visa/Dankort. Butikken må gerne have forudindstillet sin terminal til fx Dankortet i forbindelse med betaling med et Visa/Dankort. Du skal dog altid have mulighed for at fravælge Dankortet til fordel for Visa.

Det er dog vigtigt at være opmærksom, at du kun kan vælge blandt de korttyper, butikken har valgt at tage imod. Tager butikken ikke imod Visakort, vil du således ikke kunne kræve betalingen gennemført via Visadelen på dit Visa/Dankort eller omvendt.

Skal du betale med apps - fx Apple Pay eller Google Pay?

Udenlandske betalings-apps som f.eks. Apple Pay og Google Pay vælger automatisk Visa-delen af dit Visa/Dankort til dine betalinger, så her kan du IKKE selv vælge imellem Dankort eller Visakort.

Derfor vil de altid påvirke din forbrugsgrænse på max 25.000 kr. pr. løbende 7 dage (Visa limit).

Kan jeg se mit Visa forbrug?

Du kan se på din posteringsoversigt, hvor mange Visa-betalinger du har foretaget – men du kan også ringe til Nets på tlf. 44 89 29 29 og få oplyst, om dit limit er nået.

Indsigelse på kortbetalinger

Privat

Dankort

Dine muligheder for tilbageførsel af betalinger gennemført med Dankort.

Privat

Visakort

Dine muligheder for tilbageførsel af betalinger gennemført med Visa-delen af dit Visa/Dankort.

Udfyld formularen, hvis du er interesseret i at få et Visa/Dankort

Indtast for- og efternavn

Indtast dit CPR-nummer uden bindestreg

Indtast dit telefonnummer

Indtast dit postnummer

Her kan du indtaste en evt. besked til os