Erhverv

Undgå en sygemelding – med hjælp fra din pensionsordning

2 min

06.02.2023

Søvnløse nætter. Tiltagende glemsomhed. Pludselige følelsesudbrud. Manglende overblik. Mange af os kender det. Eller kender nogen, der kender det. At have lidt for meget om ørerne. At være derude, hvor vi godt ved, at vi skal til at passe på.

Men har du også været på den anden side? Der hvor læsset tippede? Hvor du mistede fodfæstet helt. Og måtte sygemeldes for at komme på fode igen. Hvis ikke, så kender du sikkert nogen, der har været sygemeldt med stress. Hver 4. dansker føler sig stresset. Op mod 300.000 danskere lider af alvorligt stress. Og dét er noget, der koster dyrt. På alle parametre. Stress koster samfundet 14 milliarder kroner årligt – sygedage, langtidssygemeldinger, tabt arbejdsevne, dødsfald. Det er mere end 40 millioner kroner dagligt.

Uoverskuelige økonomiske konsekvenser

Økonomisk er der også store tab både for virksomheden, som den stressramte er ansat i – og for den stressramte selv. Nogle gange helt uoverskuelige økonomiske konsekvenser – som nok er noget af det sidste, man har overskud til at fokusere på under en sygemelding. Nogle ender med at miste sit arbejde, kommer på sygedagpenge og må i jobtræning eller ressourceforløb for at kunne vende tilbage på arbejdsmarkedet – hvis de overhovedet kan det.

Tab af erhvervsevne er ikke for sjov. Men det er noget, du kan forsikre dig ud af. Nogle har muligheden via sin arbejdsplads, mens andre selv vælger at tegne en sundhedsforsikring og forsikring for tab af erhvervsevne, for at have et sikkerhedsnet, hvis det hele en dag ramler. Og det gælder naturligvis ikke kun stresssygemeldinger men også andre former for tabt erhvervsevne – ulykker, fejloperationer, sygdom mv. Der kan være mange grunde til, at man pludselig mister evnen til at varetage sit job. Og dét har ingen interesse i – heller ikke pensions- og forsikringsselskaberne.

Kom sygemeldingen i forkøbet

Langtidssygemeldinger koster alle dyrt. Også pensions- og forsikringsselskaberne. Derfor er de i højere grad begyndt at se på, hvordan vi kan undgå f.eks. stresssygemeldinger ved at tilbyde forebyggende forløb.

Udover at kunne undgå lange offentlige ventelister ved i stedet at tage på privathospital, har du sikkert hørt om muligheden for at komme til kiropraktor eller fysioterapeut som en del af din sundhedsforsikring. Men vidste du, at du med en tab af erhvervsevne-forsikring også har mulighed for at få forebyggende indsatser, før alt ramler – og dermed forhåbentlig kan undgå en langtidssygemelding. Psykolog, coaching, yoga er blot nogle af mulighederne.

Mange er dækket – men kender ikke mulighederne

Tidligere var sundhedsforsikringerne og tab af erhvervsevne noget, man tegnede gennem sit arbejde, hvis man fik muligheden. Og sådan er det stadig for mange. Men med bedre priser og mere favnende initiativer har muligheden for at få denne type forsikring nu også i højere grad budt sig for den private, den soloselvstændige og de små virksomheder.

Faktisk er rigtig mange danskere allerede forsikret mod tab af erhvervsevne som en del af deres pensionsordning. Men mange er ikke klar over mulighederne for den forebyggende behandling. Og det skal vi hjælpe dem med at blive opmærksomme på, for på den måde kan vi givetvis mindske de rekordmange langtidssygemeldinger.

2 min

06.02.2023

Faktisk er rigtig mange danskere allerede forsikret mod tab af erhvervsevne som en del af deres pensionsordning. Men mange er ikke klar over mulighederne for den forebyggende behandling.

Group 125

Jacob Outzen

Pensionsspecialist i Andelskassen

Forsikring mod tab af erhvervsevne

Vidste du at...

Med en forsikring mod tab af erhvervsevne kan du få udbetalt et fast beløb hver måned, når du ikke længere modtager fuld løn fra din arbejdsgiver. Op til 80 procent af den løn, som du fik, før du blev syg.

Vidste ud at...

Udover den økonomiske kompensation kan du få lavet et forløb, som hjælper dig sikkert tilbage i arbejde.

Vidste ud at...

Mærker du alvorlige symptomer på stress har du mulighed for at modtage forebyggende behandling i form af coaching, psykolog, yoga eller hvad du aftaler med din kontaktperson ved pensions- eller forsikringsselskabet.

Vidste ud at...

Ca. 2,3 millioner danskere har en sundhedssikring – enten via sin arbejdsgiver eller privat.

Fra os til dig

Artikler om aktuelle emner