Erhverv

Leasing kræver den rette rådgivning

2 min

16.02.2023

Ønsket om at have en tydelig klimaprofil, der også afspejles i de biler, virksomhedens ansatte kører rundt i. En teknologi i så hastig fremmarch, at vi ikke helt kan følge med. Effektivisering og outsourcing af områder, vi dermed ikke selv behøver kaste ressourcer efter. Ønsket om at lave en god økonomisk aftale om en ensartet bilpark i et bestemt bilmærke. Grundene til at lease kan være mange, men vi ser, at rigtig mange benytter leasing – og det giver god mening.

Langt størstedelen af danske virksomheder leaser deres personbiler. Flådepriserne gør det attraktivt i forhold til at skulle købe, og de stordriftsfordele, leasingselskaberne tilbyder, gør, at man med leasing ofte kan opnå en billigere samlet pris. Og efter de 3-4 år kontrakten typisk løber, kan man så vurdere situationen igen.

Kompleksitet kræver rådgivning

I banken oplever vi, hvordan kompleksiteten i leasing er steget markant. Udvalget af bilmodeller samt udstyrskombinationer kræver, at man virkelig besidder et stort produktkendskab. Ligeledes er genberegningen et ”spøgelse”, som for mange udgør en stor usikkerhedsfaktor. Vores rolle er i høj grad rådgivning – hvad vil give bedst mening? Hvad betaler sig nu og på sigt? Hvilken løsning kunne måske være mere attraktiv? Vi hjælper med at se på de totale omkostninger og sætter det i forhold til virksomhedens samlede økonomi.

Grønne biler vinder frem

Leasing er et område, som de seneste år har fyldt mere og mere hos vores kunder, og efterspørgslen har været stødt stigende. Omkring 2019-2020 tog det for alvor fart med leasing af elbiler og plug-in hybrid-biler, og den udvikling ser vi fortsætte. Her har den grønne omstilling betydet enormt meget. Virksomhederne ønsker i højere grad at have en grøn profil – og dét skal også afspejles i deres bilpark. Bilerne har fået en plads i virksomhedernes CSR-strategier og mange oplever, hvordan både kunder og investorer kræver, at en virksomhed har en bæredygtig, grøn profil.

Når udviklingen næsten overhaler os

Den teknologiske udvikling i bilindustrien sætter i disse år sine tydelige spor i den danske bilpark. For år tilbage var elbilen stadig et nyt og usikkert valg, men i dag ser det væsentligt anderledes ud. Nogle virksomheder foretrækker stadig brændstofmotoren, mens andre virksomheder har fokus på el- eller hybridbiler. Brint er i disse år en teknologi, som måske bringer nye muligheder med sig, og det bliver spændende at se, hvor udbredt brintteknologien er i 2030. Her vil vi igen se nye spillere på markedet i en branche, hvor forandringerne går enormt hurtigt.

Er leasing for dig?

Leasingområdet har mange fordele. Både i forhold til økonomi, brandingværdi, effektivisering osv. Men for nogle er det ikke den rette løsning. Det er her, rådgivningen kommer ind i billedet. Overvejer du at lease, kan du derfor med fordel kontakte din bank, som kan give dig et samlet billede af din økonomi og hjælpe dig med at vurdere, om leasing er den rette løsning i forhold til jeres ønsker og behov.

2 min

16.02.2023

Leasingområdet har mange fordele. Både i forhold til økonomi, brandingværdi, effektivisering osv. Men for nogle er det ikke den rette løsning. Det er her, rådgivningen kommer ind i billedet.

Group 125

Claus Nedergaard

Leasingspecialist i Andelskassen

Vil du vide mere om leasing i Andelskassen?

Leasing kan være en fleksibel og konkurrencedygtig finansieringsløsning. Med leasing følger nemlig en række værdifulde fordele for din virksomhed.

Fra os til dig

Artikler om aktuelle emner