Privat

Ferie med elbil – er det turen værd?

2 min

04.09.2023

2 min

04.09.2023

Mange danskere overvejer at investere i en elbil. Et af spørgsmålene mange stiller sig selv er, om kør-selv-ferie med elbil nu også kan blive en succes. Andelskassens leasingekspert Claus Nedergaard har hen over sommeren testet, hvordan det er at køre på langfart.

Claus Nedergaard har interesseret sig for biler en stor del af sit liv, og han har altid betegnet sig selv som et ”petrol head” med forkærlighed for konventionelle biler med forbrændingsmotorer. Han har arbejdet i bil- og leasingbranchen i mange år og har derfor stor erfaring og kendskab på området. Hans skepsis var stor, da elbilerne kom på markedet, men i dag har han et helt andet syn på elbiler.

”Set fra et bæredygtigt perspektiv var der ingen tvivl om, at jeg skulle have en elbil, da muligheden bød sig. Samtidig så jeg nogle fordele i at spare udgifter på brændstof, service og vedligehold, og så er ejerafgiften også lavere end på konventionelle biler,” fortæller Claus og fortsætter:

”Og så er det meget behageligt at køre elbil. Det er ubesværet, og der er stort set ingen støj.”

Overraskende nemt og behageligt

Da sommerferien nærmede sig, besluttede Claus sig for sammen med familien at teste, hvordan det var at køre på ferie til Italien i en elbil. Og han blev positivt overrasket over, hvor nemt det var.

”Inden vi tog afsted, var vi bekymrede for, hvor vi kunne lade undervejs, og hvordan vi fandt ladestandere. Hvis ikke bilen fortæller dig, hvor du kan lade, findes der forskellige apps, du kan bruge. Så det var virkelig nemt,” fortæller Claus.

Familien havde, inden de tog afsted, besluttet sig for at tage køreturen som en oplevelse, for det ville blive en anderledes køretur med flere stop undervejs.

”Vi havde bestemt på forhånd, at nu er vi på ferie, og så nyder vi turen. Det kan godt tage 30-40 minutter at lade bilen, men vi fandt ud af, at det fungerede fint, for vi udnyttede pauserne. Nogle gange kunne chaufføren nå at sove lidt, nogle gange stoppede vi ved shoppingcentre og handlede eller drak en kop kaffe.”

Under ferien i Italien oplevede familien, at landet har en velfungerende infrastruktur i forhold til at lade sin elbil, og de holdt ikke i kø ved ladestandere et eneste sted i løbet af ferien.

”Vi har helt klart fået mod på at køre på ferie i vores elbil. Når bare du er indstillet på, at turen kommer til at foregå lidt anderledes, fordi der går noget tid med at lade, kan du indrette dig efter det, og så er det både en nem, hyggelig og behagelig måde at holde ferie på.”

Claus har 4 gode råd, når du skal vælge elbil

  • Overvej din/familiens kørselsmønster og -forbrug. Vælg elbil ud fra en rækkevidde, som passer til jeres daglige kørsel.
  • Undersøg ladehastigheden og hvor modtagelig bilens batteri er for strøm.
  • Bilens udstyr. Mange elbiler er veludstyrede, og der er mange muligheder, så det er en god idé at overveje, hvilket udstyr der er nødvendigt, og hvad der er ”nice to have”.
  • Vær opmærksom i valg af ladeselskab. Der kan være stor forskel på priserne.

Bliv godt kørende med Klima BIL

I Andelskassen vil vi gerne hjælpe vores kunder godt på vej med en el- eller hybridbil. Med Klima BIL får du finansieret og forsikret din nye el- eller hybridbil til en super skarp pris og på rigtig gode vilkår.

Nyheder

Nyheder fra Andelskassen