Akqa.Andelskassen.Core.Entities.Models.PublishedContentModels.NewsArticlePage.

Privat

Spørgsmål og svar om lønsikring

1 min

03.01.2023

René er kunde i Andelskassen og bor på Fyn sammen med sine to børn. Han har haft en lønsikring i mange år og har valgt et dækningsbeløb på 10.000 kr. før skat. Det er nok til at betale huslejen. Så kan dagpengene bruges til at dække familiens øvrige udgifter.

Q: Hvorfor købte du en lønsikring?
A: Jeg gjorde det i forbindelse med min skilsmisse. Jeg har to hjemmeboende børn og har brug for den ekstra sikkerhed.

Q: Hvor længe har du haft en lønsikring?
A: En 8-9 år. Jeg fik min første lønsikring gennem min fagforening og har haft en lige siden. I 2019 skiftede jeg til Købstædernes Forsikring, fordi banken har et samarbejde med dem.

Q: Er der nogen forskel på din gamle lønsikring og den, du har nu?
A: Ja. Jeg ved fx, at Købstædernes Forsikring betaler mine forsikringer hos dem, hvis jeg bliver ledig. Det giver lidt ekstra luft.

Q: Hvor høj en dækning har du valgt, og hvad koster det dig pr. måned?
A: Jeg har valgt en dækning på 10.000 kr. før skat i 12 måneder. Det koster mig 436 kr. om måneden. Men der skal man lige huske, at det kan trækkes fra i skat. Så reelt er der nærmere en 320 kr. om måneden.

Q: Hvordan kom du frem til dit dækningsbehov?
A: Med 10.000 kr. før skat får jeg udbetalt 5-6.000 kr. om måneden. Det er nok til at dække huslejen, så vi ikke skal gå fra hus og hjem. Der er mange udgifter, man kan skrue på, men lige netop huslejen skal jo betales.

Q: Har du brugt din lønsikring endnu?
A: Ja, jeg havde for nylig en periode på tre måneder, hvor jeg var uden arbejde. Men når man ved, der kommer de ekstra penge, kan man tage det hele lidt afslappet.

1 min

03.01.2023

Beregn prisen på dine forsikringer

Hvad koster det at forsikre din bil, dit hus eller dit indbo?

Fra os til dig

Artikler om aktuelle emner