Om banken

12 børn fik en helt særlig oplevelse i Kattegatcentret

2 min

10.08.2023

2 min

10.08.2023

En flok børn, som ikke har haft udsigt til de store oplevelser i sommerferien, kan nu komme tilbage i skolen og fortælle, at de er blevet Blå Agenter. Andelskassen har været med til at gøre det muligt ved at bakke op om Kattegatcentrets Sommercamp.

Det er tredje år, at børn, der ikke har de samme muligheder som mange andre, er med på sommercamp i Kattegatcentret. Gennem leg, fællesskab og læring er de blevet uddannet som Blå Agenter og har løst hav-operationer og oplevet et inkluderende fællesskab, hvor der er blevet nørdet med livet i havet. De har med andre ord fået en oplevelse ud over det sædvanlige.

I fem dage er børnene hver morgen trukket i en uniform, som i løbet af ugen er blevet udstyret med flere og flere "operationsmærker". Børnene får mærkerne efterhånden, som de får styr på, hvad havet har brug for. Ikke ved at læse i en bog men gennem sjove aktiviteter, hvor de også prøver at fange krabber, fordre hajer og smage på mad fra havet.

”Med den støtte vi har fået fra Andelskassen, har vi haft mulighed for at give 12 børn fra Norddjurs Kommune deres livs sommercamp. Det er børn, som ellers ikke vil få store oplevelser i deres sommerferie, og de fortjener virkelig at opleve noget helt særligt. Med hjælpen fra Andelskassen har vi givet børnene en hel uge, hvor de har samme muligheder som alle andre børn. Det er kæmpestort for en gangs skyld at være dem, der har noget spændende at fortælle efter sommerferien”, lyder det fra Søren Forsberg, der er leder af skoletjenesten i Kattegatcentret.

Han nævner, at tilbagemeldingen fra familierådgiverne i Norddjurs Kommune efter sommercampen er, at børnene nu glæder sig helt vildt til første skoledag, hvor de iført uniformen skal fortælle alle deres klassekammerater om deres oplevelser.

I Andelskassen har der været en helt særlig grund til, at man har valgt at bakke op om, at de 12 børn fra Norddjurs Kommune kunne få en særlig sommerferieoplevelse.

”I Andelskassen tror vi på, at alle har brug for gode relationer. Det understøtter en aktivitet som Kattegatcentrets sommercamp, siger Lene Nielsen, der er centerdirektør i Andelskassen, bor i lokalområdet og netop har været ude at overrække ”checken” på de 23.000 kr. til Rikke E. Skaarup, der er formidler og underviser i Kattegatcentret.

Lene Nielsen glæder sig over, at de 12 børn gennem aktiviteterne både får nye relationer og lærer nyt i fællesskab med andre børn. Derudover fremhæver hun det betydningsfulde i, at børnene lærer noget om, hvor vigtigt det er, at vi tager varer på havmiljøet.

”Vi har alle sammen et ansvar, når det handler om klima og miljø. Bæredygtighed er vigtig for os i Andelskassen – både i forhold til den sociale bæredygtighed men også den klima- og miljømæssige. Det er prisværdigt, at Kattegatcentret har dette tilbud til børnene, og det vil vi gerne bakke op om”, siger Lene Nielsen afslutningsvist.

Blå agenter i Kattegatcentret

Nyheder

Nyheder fra Andelskassen