Om banken

Sammen støtter vi Børnecancerfonden

2 min

27.04.2023

2 min

27.04.2023

Fodboldtrøjer, fællesskab og en fredag, hvor medarbejdere i Andelskassen indsamlede 23.475 kroner. Et beløb, der blev fordoblet af banken, så Børnecancerfondens administrerende direktør, Marianne Benzon, den 19. april 2023 kunne modtage 46.950 kr. fra Andelskassen.

Egentlig var det Jeanet Lindholm, der fik ideen. Hun er erhvervskundechef i Andelskassen på Frederikskaj, og i sin fritid cykler hun – en del. Ikke mindre end tre gange har hun cyklet med Team Rynkeby til Paris netop for at støtte Børnecancerfonden.

Jeanets idé var, at medarbejderne i banken bakkede op om FodboldtrøjeFredag for at være med til at gøre en forskel for børn med kræft og deres familier. En idé som holdet i bankens kommunikations- og marketingafdeling straks greb, og i hele organisationen var der stor opbakning. I ugerne op til den 3. marts havde vi derfor en medarbejderindsamling på tværs af filialer og afdelinger i hele landet. Til FodboldtrøjeFredag tikkede billede efter billede med fodboldklædte kollegaer ind på vores intranet, og da dagen var slut, havde vi i fællesskab indsamlet de 23.475 kroner, som så blev fordoblet. Et bidrag, som blev en del af Børnecancerfondens samlede indsamling på 3,5 millioner kroner.

”I Andelskassen tror vi på, at alle har brug for gode relationer. Netop det, at nogle af pengene fra indsamlingen går til familiestøtte, gør det oplagt for os at være med. For at leve med en livstruende sygdom i familien er svært. Her er det vigtigt med gode relationer, og det bidrager Børnecancerfonden til,” siger administrerende direktør i Andelskassen, Jan Pedersen og fortsætter

”Til FodboldtrøjeFredag havde vi en god dag med et stærkt sammenhold på tværs i organisationen. En dag, hvor vi sammen gjorde en forskel. Det er vigtigt for os som arbejdsplads og taler ind i den ”Sammen kan vi mere” ånd, vi arbejder ud fra.”

Ud over, at det helt naturligt glæder Marianne Benzon, at årets indsamling har givet 3,5 millioner kroner, mod 1,5 million kroner sidste år, er der også noget andet, der er vigtigt for hende.

”Selve dagen giver rigtig meget til familierne med kræftramte børn. Den dag mærker de virkelig, at der er nogen, som anerkender, at det at have et barn med kræft, det er ikke bare lige til,” siger hun.

Målet med indsamlingen, som går til forskning, familiestøtte og oplysning, er nemlig også at signalere håb. Håbet for et godt liv trods sygdom.

”Pengene er vigtige, men på selve FodboldtrøjeFredag ved vi også, at opmærksomheden, der bliver skabt med de mange billeder fx på de sociale medier, betyder meget for familierne. Og så synes jeg, det er dejligt, at indsamlingen er startet af medarbejderne i Andelskassen. At man så har en lydhør organisation og en ledelse, der bakker op - det er jo bare vigtigt,” siger Marianne Benzon afslutningsvist.

 Her ses holdet Andelskassen i Odense

Her ses kolleger på hovedkontoret i Hammershøj

Her ses holdet i Andelskassen i Ikast

Nyheder

Nyheder fra Andelskassen