Privat

Pengegaver til konfirmation/nonfirmation: Sådan får dit barn glæde af sine penge i længere tid

0 min

28.04.2023

0 min

28.04.2023

Med foråret følger også konfirmationstid. Måske skal dit barn holde konfirmation, nonfirmation, humanistisk konfirmation eller bare en god fest med familie og venner. Der er mange måder at fejre, at et ungt menneske er på vej ind i voksenlivet.

Gaver er som regel en stor del af fejringen. Mange unge ønsker sig penge, og nogle modtager store pengegaver. Måske er det første gang, at dit barn prøver at have så mange penge mellem hænderne.

Der er helt sikkert mange ting, dit barn kan og ønsker at bruge pengene på. Som bank foreslår vi naturligvis, at du lægger en plan sammen med dit barn, så den unge får glæde af sine pengegaver i længere tid.

Læg en plan sammen

Pengegaverne kan være en oplagt mulighed til at få talt om, at en opsparing er en god start til at få en sund økonomi.  Sæt dig ned med dit barn, og tag snakken om, hvordan den unge vil anbringe sine penge. Skal nogle af penge stå på en opsparingskonto, skal de investeres, og skal den unge måske have fri adgang til nogle af pengene?

Ung

MasterCard Young

Ønsker I, at den unge skal have fri adgang til nogle af sine penge, kan det være en god løsning at sætte pengene ind på en konto, hvor der er tilknyttet et MasterCard Young. Unge mellem 13-17 år kan få et gratis MasterCard Young i Andelskassen. MasterCard Young er et hæve- og betalingskort, der kan bruges i butikker og pengeautomater i Danmark og udlandet. Og I behøver ikke bekymre jer om overtræk. Det er nemlig ikke muligt at hæve mere, end der står på kontoen. Som kunde i Andelskassen er det muligt at designe sit eget personlige MasterCard Young-kort. Det kan I læse mere om her

Ung

Opsparing

Det er også muligt at indsætte nogle af pengene på en opsparingskonto. I Andelskassen har vi en Spar’Op konto til unge op til 17 år. En Spar’Op konto er god til opsparing til fx rejser, uddannelse og på længere sigt bil og bolig. Eller måske som opsparing til en cykel eller computer.

Investor

Investering

Har den unge fået mange penge i gave, kan I tale om muligheden for at investere nogle af pengene. Det kan eksempelvis være på en aktiesparekonto. Fordelen ved en aktiesparekonto er en fast lav skat på 17 % på både aktieudbytte og aktiekursgevinster, og det er lavere beskattet end ved normal aktieindkomstbetaling. Det er muligt at indbetale helt op til 106.600 kr. (2023-sats). Vil I vide mere om aktiesparekonto, så læs med her.

Privat

Mobil- og netbank

Når den unge fylder 13 år, er det muligt at få netbank og dermed mobilbank. Det betyder, at den unge kan tjekke saldoen på sin konto. Når den unge er fyldt 15, bliver det også muligt at overføre penge og betale regninger på mobilen eller computeren. Mobil- og netbank kan bestilles direkte hos jeres rådgiver i Andelskassen.

Brug for at tale med din og dit barns rådgiver?

Find jeres rådgiver her

Nyheder

Nyheder fra Andelskassen