Skær en luns af din boliggæld

totalkredit_logo.jpg

Renterne er steget, og det gør det muligt for dig at skære en luns af din gæld, hvis du har et realkreditlån med en fast, lav rente. Men du løber samtidig en risiko.

Stigende renter lyder måske ikke umiddelbart, som noget boligejere ønsker sig. Men har du et lån med fast rente, får du for alvor glæde af dit valg af lån, når renterne stiger.

Du kan første og fremmest glæde dig over, at din rente er uændret. Du får oveni hatten en mulighed for at skære en luns af din gæld, hvis du indfrier dit lån eksempelvis ved en låneomlægning.

Muligheden for at få en lavere gæld opstår, fordi kursen på dit lån falder, når renterne på de finansielle markeder stiger. Du kan derfor indfri dit lån, for mindre end du skylder.

Hvem får glæde af de højere renter?

Du skal have et lån med fast lav rente. Har du et 0,5-procentlån med 10 års afdragsfrihed, får du den største besparelse på din gæld, fordi kursen er faldet mere end på lån med en højere fast rente.

Du kan skære ca. 100.000 kroner af din gæld, hvis du har et 0,5-procentlån med 10 års afdragsfrihed og lægger lånet om til 2-procentlånet. Det er en ganske pæn luns, du dermed høvler af.

Intet i denne verden er dog gratis, da du får et dyrere lån. Det betyder, at din månedlige ydelse efter skat stiger 740 kroner, og du løber derfor en kalkuleret risiko. Besparelsen på gælden er nemlig spist op af den højere rente, når der er gået lidt mere end 10 år. Renten skal med andre ord falde igen, inden der er gået 10 år, så du kan nedkonvertere til en lavere rente igen. Ellers ender opkonverteringen med at være en underskudsforretning.

Men med en fast rente ved du dog præcist, hvor meget du risikerer at betale mere for det nye lån i årene efter.

Skift til variabel rente

Du kan også overveje at skifte dit lån med fast rente ud med et lån med variabel rente. På den måde vil du både få en lavere gæld og betale mindre i rente. Det kræver dog, at du har meget plads i din privatøkonomi, fordi du samtidig risikerer, at renterne bliver højere på et tidspunkt ud i fremtiden.

Du kan også bare beholde dit nuværende lån med lav rente og glæde dig over, at du slog til, da renterne var historisk lave.

Kontakt din rådgiver, hvis du er interesseret i høre mere om dine muligheder - og se videoen herunder for at få mere at vide om opkonvertering.

 

Find din rådgiver

 

Det nye fastforrentede 2,%-obligationslån; Udbetalt lånebeløb: 886.820 kr., hovedstol: 901.000 kr. Løbetid: 30 år, 121 kvartalårlige terminer. Kurs: 99,6. Debitorrente 2,02% Renten er fast. Bidragssats: 1,06%. ÅOP: 3,20%. Omkostninger: Kurtage 1.346 kr., lånoptagelsesgebyr 3.500 kr., sagsekspedition 3.500 kr., gebyr for fastkursaftale 500 kr., kursfradrag ved udbetaling (0,2 kurspoint) 9.010 kr., renter og bidrag 571.128 kr., omkostninger i alt 590.714 kr. Samlet beløb, der skal betales i lånets løbetid 1.472.128 kr. 1. års månedlige ydelse før skat: 2.299 kr. Kreditgiver: Totalkredit. I beregningerne indgår ikke omkostninger til obligatorisk brandforsikring. Lånet tilbydes mod pant i fast ejendom.

Skatten er 25,6%. Beregnet på baggrund af et eksisterende 0,5% fastforrentet lån uden afdrag på 1 mio. kr. Lånet opsiges i dag, og der betales mellemregningsrenter frem til april-terminen. Bidragssats på eksisterende lån er 1,06%. Der er indregnet KundeKroner til og med den 31.12.2022. Beregningerne er kun vejledende og kan afvige fra et lånetilbud. Beregningen er foretaget den 15. november 2021.

Log på netbank

Netbank PRIVAT Netbank ERHVERV
For dig med MitID:

Log på netbank

MitID Privat MitID Erhverv