Folkemødet: Andelskassen debatterer finansiering og geografisk ulighed

Andelskassen deltager i Folkemødet på Bornholm, hvor banken er vært for tre spændende debatter sammen med Vækstfonden, Dansk Crowdfunding Forening, Danmark på Vippen og Sønderborg Kommune.

Andelskassen deltager for andet år i træk i i Folkemødet på Bornholm.
Torsdag den 14. juni og fredag den 15. juni er banken vært for interessante debatter:

”Hvordan sikrer vi finansiering til investeringer i det lokale Danmark?”
Debat om mulighederne for at få finansieret forretningsidéer uden for de største byer.

67 pct. af alle danske virksomheder er beliggende udenfor region Hovedstaden. Hvordan sikrer vi finansiering til de mange gode idéer, der understøtter den lokale vækst? Kystturisme kan være en vigtig kilde til vækst lokalt og i hele landet. Hvilke udfordringer oplever de lokale virksomheder i forhold til finansiering? Og hvad har den lokale bank og Vækstfonden af muligheder for at støtte den lokale udvikling? 

Tid: Torsdag den 14. juni kl. 15.00-16.00.
Sted: Folkemødet på Bornholm, Allinge Havn, M/S Samka (H14).
Panel: Christian Motzfeldt, direktør i Vækstfonden, Erik Buhl (V), borgmester i Varde Kommune, Jens Hausted, direktør, Dansk Kyst- og Naturturisme, Ditte Håkonsson Lyngemark, forsker Kraks Fond Byforskning, Jan Pedersen, adm. direktør i Danske Andelskassers Bank A/S
Ordstyrer: Kim Ruberg, formand for Danmark på Vippen
Arrangør: Andelskassen og Vækstfonden


Samspillet mellem banker og crowdfunding - hvordan kan vi spille hinanden gode?”
Ingen kan spå om fremtiden, men vi kan skabe den sammen. De danske banker har været igennem en hård tid, og i kølvandet på det er der opstået mange spændende alternativer til finansiering af iværksættere, foreninger, klubber og virksomheder.

Crowdfunding er den nye andelsbevægelse, hvor man i fællesskab skaffer kapital til initiativer og virksomheder. Uden om banken!

Vi forsøger i dette panel at finde ud af, om ikke bankerne og crowdfunding-platformene kan være en del af løsningen – sammen. Kan de sammen skabe flere virksomheder og arbejdspladser og dermed mere vækst?

Tid: Fredag den 15. juni kl. 18.00-19.00.
Sted: Folkemødet på Bornholm, Allinge Havn, M/S Samka (H14).
Panel: Michael Eis, stifter af Dansk Crowdfunding Forening, Louise Ertman Baunsgaard, business angel, Toke Kruse, serieiværksætter, Erik Christensen (S), folketingsmedlem, Jan Pedersen, adm. direktør i Danske Andelskassers Bank A/S.
Ordstyrer: Kim Ruberg, formand for Danmark på Vippen
Arrangør: Andelskassen og Dansk Crowdfunding Forening


Fredag er Andelskassen, Danmark på Vippen og Sønderborg Kommune vært for en paneldebat med titlen ”Mads & Mulighederne – dilemmaer om et Danmark i balance”  med Mads Steffensen fra DR som vært.
Læs mere her >>