Pas på! Aktuelt angreb fra svindlere

Svindlere forsøgere at få fat i oplysninger om NemID eller betalingskort.

Den finansielle sektor i Danmark er i øjeblikket ramt af flere "Voice Phishing"-angreb.

Angriberne ringer op til privatpersoner og udgiver sig for at være ansat i forskellige navngivne danske banker eller Nets. De forsøger at overtale folk til at give dem fjernadgang til deres computere, eller til at udlevere oplysninger om NemID og betalingskort. Personerne, der ringer op, taler flere sprog. Nogle taler engelsk, nogle med indisk accent, mens andre taler svensk.

Det minder om de opkald flere modtog for år tilbage, hvor angriberne udgav sig for at være fra Microsoft support og ligeledes skulle have fjernadgang adgang til computeren.

Husk: Videregiv aldrig fortrolige oplysninger eller koder, såsom dine kortoplysninger eller tallene fra dit NemID-kort. Vær altid skeptisk og opmærksom på risikoen for svindel.

Læs Andelskassens anbefalinger til sikker adfærd her >>

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side. Ønsker du at undgå cookies, skal du slå cookies fra i din browser. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du slår cookies fra, kan du ikke bruge de funktioner, som forudsætter, at hjemmesiden kan huske dine valg. Læs mere om cookies.