Ulykkesforsikring: Er dit barn forsikret i skolen?

Pige-klatrer.jpg

Mange forældre ved ikke, at de selv skal sørge for, at deres børn er dækket af en ulykkesforsikring, hvis de kommer til skade i skolen eller daginstitutionen.

I frikvarterene bliver der løbet, klatret og leget på skolernes legepladser. I den forbindelse er det uundgåeligt, at et barn fra tid til anden falder og slår sig, og nogle gange er faldet så slemt, at det medfører en forsikringsanmeldelse.

”Når uheldet er ude, tror mange forældre, at deres børn er ulykkesforsikret gennem deres indboforsikring, eller at skolen har en forsikring, der dækker, men sådan er det ikke,” siger Henrik Bisgaard, forsikringsansvarlig i Andelskassen.

Siden 2012 har det ikke været tilladt for kommunerne at købe kollektive ulykkesforsikringer til børnene i skolerne og institutionerne. Derfor har forældrene selv ansvaret for at forsikre deres børn.

”Jeg kan kun opfordre forældrene til at undersøge, om deres børn har en ulykkesforsikring, der dækker en skade, som sker i skolen eller daginstitutionen,” understreger Henrik Bisgaard. 

Andelskassen tilbyder deres kunder forsikringer gennem Købstædernes Forsikring, og i alle bankens filialer er der uddannede forsikringsrådgivere, som er klar til at besvare alle spørgsmål om forsikringer. 

”Uanset hvor forsigtig et barn er, kan der ske en ulykke eller et uheld. Derfor er det afgørende at være ordenligt forsikret – og det er ligegyldigt, om man er hjemme eller i skole. Desværre oplever vi ofte, at forældrene overser, at deres forsikring ikke dækker børnene, når de er i skole,” fortæller Henrik Bisgaard. 

De ulykkesforsikringer, som Andelskassen via Købstædernes Forsikring tilbyder kunderne, dækker bl.a. personskader, som er forårsaget af ulykker. Ligesom barnet får dobbelt erstatning, hvis graden af mén er 30 % eller mere og erstatning for skader på tænder, som er sket pga. en ulykke.

”Via vores samarbejde med Købstædernes Forsikring er vi i stand til at tilbyde vores kunder ulykkesforsikringer til konkurrencedygtige priser og på nogle betingelser, som betyder, at forældrene trygt kan sende deres børn i skole,” siger Henrik Bisgaard.