Hvem skal ha' Andelskasseprisen?

Bodil-og-Per-Elsborg_Andelskassens-aktionærmøde-i-Hobro-marts-2016.jpg

Andelskassen uddeler til marts i alt 300.000 kr. til enkeltpersoner, grupper eller foreninger, der gør en forskel i deres lokalsamfund.

”At få sådan en pris er et kæmpe skulderklap. Vi har jo bare gjort, hvad vi synes er sjovt, hyggeligt, spændende og givende, og at vi så oven i købet er blevet hædret for det med Andelskasseprisen, det er jo fantastisk.”

Sådan siger Bodil og Per Elsborg, som modtog en af Andelskassens ”Andelskassepriser” på bankens aktionærmøde i Østjylland i marts 2016. Prisen består af 5.000 kr. kontant samt ikke mindst en unik statuette skabt af den anerkendte kunstner Jørgen Pedersen fra Herning.

”For pengene har vi været en tur i London med vores børn og se fodboldkamp – Fulham mod Huddersfield – og det var en rigtig god kamp med masser af engelsk begejstring,” tilføjer parret.

Per og Bodil Elsborg modtog i sin tid prisen, fordi de ifølge de mange, der havde indstillet dem, er to sande ildsjæle, som i årtier har lagt en kæmpe indsats i håndboldafdelingen i Dronningborg Boldklub, hvor de har været aktive både som spillere, holdledere, trænere, bestyrelsesmedlemmer med mere.

Men, som der blev sagt af bankens regionsdirektør på aktionærmødet tilbage i marts 2016, da han overrakte prisen til Per og Bodil Elsborg, så fik parret ikke prisen for deres passion for Dronningborg Boldklub, men ”for deres personlighed, væremåde og gode humør”.

Hvad er Andelskasseprisen?
Andelskassen præmierer én gang om året enkeltpersoner, grupper eller foreninger for ekstraordinære indsatser i deres lokalområde. I hver af bankens seks regioner uddeles priser til en samlet værdi af 50.000 kr. Det sker næste gang på de aktionærmøder, som finder sted i marts 2017.

Andelskasseprisen gives som en anerkendelse til en person eller et par som i Bodil og Per Elsborgs tilfælde, der har gjort en særlig indsats for et af regionens lokalområder inden for det sociale, erhvervsmæssige eller kulturelle/sportslige område.

Samtidig uddeler banken tre ”Sammen kan vi mere”-priser på hver 15.000 kr. Disse priser tildeles som en anerkendelse til tre foreninger, grupper eller lignende, der i det forløbne år har gjort en særlig indsats for et af regionens lokalområder inden for det sociale, erhvervsmæssige eller kulturelle/sportslige område.

”Vi er rigtig glade for at kunne give kontante skulderklap fra Andelskassen til nogle af de foreninger, idrætsklubber og enkeltpersoner, der yder en kæmpe indsats for, at det skal være endnu bedre at bo og leve i lokalområdet,” siger Jan Pedersen, adm. direktør i Danske Andelskassers Bank. 

Nominer din kandidat senest 30. december
Vil du også være med til at anerkende de lokale ildsjæle, som ofte er afgørende for foreningers, idrætsklubbers og lokale kulturinstitutioners fortsatte udvikling og overlevelse?

Lige nu kan alle nominere kandidater til Andelskasseprisen og ”Sammen kan vi mere”-priserne. Det gør man ved at skrive en begrundet indstilling senest fredag den 30. december 2016. 

>> Nominer din kandidat her.

>> Læs mere om Andelskasseprisen her.

 

Nominer din kandidat nu