Fremtiden Spirer på 17 gymnasier

17 gymnasieklasser dyster om 15.000 kr. i Andelskassens innovationskonkurrence, Fremtiden Spirer.

Med ”Fremtiden Spirer”-projektet ønsker Andelskassen at give de unge mennesker lyst til at skabe deres egen virksomhed og derved bidrage til vækst i det lokale Danmark.

I løbet af september, oktober og november har en række jyske og fynske gymnasier haft besøg af VIA Center for Undervisningsmidler og Andelskassen til en interaktiv og anderledes skoledag med samarbejde, entreprenørskab og problemløsning på programmet under overskriften ”Fremtiden Spirer”. Formålet med projektet er at puste til iværksætter-gløden hos de unge. 

Senest har vi i november besøgt Erhvervsskolerne Aars, Aarhus Business College (Viby), Varde Handelsgymnasium, Thisted Handelsgymnasium (HHX) og Thisted HTX, Mariagerfjord Gymnasium i Hobro, Alssundgymnasiet i Sønderborg og Herningsholm Erhvervsgymnasium.

>> Se en komplet liste over de deltagende gymnasier her

Onsdag den 16. november løb sidste undervisningsdag af stablen på Herningsholm Erhvervsgymnasium. Nu skal de bedste projekter findes.

Engagement og gode forretningsidéer

De op imod 500 deltagende elever har alle arbejdet i grupper med udfordringen: ”Kom med gode idéer – herunder konkrete forretningsidéer – til, hvordan der kan skabes vækst og arbejdspladser i dit lokale Danmark”.

Det har været en utroligt positiv oplevelse at komme ud på skolerne og se, hvor dygtige eleverne er, og hvor dedikeret de er gået til opgaven.

15.000 kr. i førstepræmie

Undervisningsdagene munder ud i en række elevprojekter, som på den ene eller anden måde skal gavne lokalområdet i forhold til udvikling, vækst og arbejdspladser.

Eleverne producerer nu videoer, som præsenterer deres projekter på kreativ vis, og et lokalt dommerpanel vælger den bedste video fra hvert gymnasium.

Vinder-projektet dyster så mod de andre deltagende gymnasieklasser via en online afstemning på fremtidenspirer.dk, som skydes i gang den 2. december. De tre projekter, der høster flest stemmer, mødes i en finale, hvor den endelige vinder kåres og kan tage 15.000 kr. med hjem til klassekassen.

Fremtiden Spirer på EUC Nordvest i Thisted den 4. november med to deltagende klasser fra Thisted HHX og Thisted HTX. 

Fremtiden Spirer på EUC Nordvest i Thisted den 4. november med deltagende klasser fra både Thisted HHX og Thisted HTX.

Frank Christiansen, Senior Erhvervsrådgiver i Andelskassen, i samtale med en af grupperne på Varde Handelsgymnasium den 3. november.

Frank Christiansen, Senior Erhvervsrådgiver i Andelskassen, i samtale med en af grupperne på Varde Handelsgymnasium den 3. november.

Fremtiden Spirer besøgte Erhvervsskolerne i Aars den 1. november.

Fremtiden Spirer besøgte Erhvervsskolerne Aars den 1. november.

Viby J (Aarhus) den 2. november.

Rune Schou fra VIA Center for Undervisningsmidler er igang med undervisningen på Aarhus Business College i Viby J den 2. november.

Grupperne deler og stjæler fra hinanden for at forbedre deres projekter - Varde Handelsgymnasium 3. november.

Grupperne deler og "stjæler" fra hinanden for at forbedre deres projekter - Varde Handelsgymnasium 3. november.

Eleverne i Thisted bygger videre på hinandens idéer - 4. november.

Eleverne i Thisted bygger videre på hinandens idéer - 4. november.

Gruppearbejde i 3.A på Varde Handelsgymnasium den 3. november.

Gruppearbejde i 3.A på Varde Handelsgymnasium den 3. november.

 Hvad er meningen med det her? Eleverne i Aars henter inspiration i forskellige billeder - 2. november-.

Hvad er meningen med det her? Eleverne i Aars henter inspiration i forskellige billeder - 2. november.