Andelskassens kunder får nu det bedste fra Swipp og MobilePay

Mobil_efteraar.jpg

Andelskassen er med i en ny aftale, der giver mulighed for, at en samlet dansk banksektor kan stå bag MobilePay.

Aftalen betyder, at vejen er åben for, at en samlet dansk banksektor kan stå bag mobilbetalingsløsningen MobilePay, hvilket vil styrke innovationskraften til gavn for brugerne. Samtidig udnyttes det bedste fra Swipp, så alle fremover kan få gavn af den omkostningseffektive konto til konto-løsning, som vi kender den i dag.

”Det er op til de enkelte pengeinstitutter i samarbejdet at tage stilling til, om de ønsker, at være en del af det nye partnerskab. Det arbejde tager vi fat på med det samme”, siger Jan Pedersen, adm. direktør i Danske Andelskassers Bank.

I første omgang vil kunder med Swipp i de regionale banker og lokale pengeinstitutter ikke mærke nogen forskel. Swipp vil fungere på normal vis i en periode, som endnu ikke er fastlagt, hvorefter løsningen fases ud. Indtil da serviceres den, og den kan benyttes både af privatkunder og de erhvervsdrivende.

Om den nye partnerskabsaftale om MobilePay siger Jan Pedersen:

”Med aftalen lægges der op til at forene det bedste fra Swipp og MobilePay til gavn og glæde for både brugere og en samlet sektor. Det er positivt og perspektivrigt. Vi skal dog af gode grunde forholde os til alle dele af aftalen, før vi kan melde klart ud. Vores forventning er, at der vil være bred opbakning til aftalen blandt landets lokale pengeinstitutter."

Medlemmerne af Regionale Bankers Forening (Sydbank, Spar Nord, Nykredit Bank og Arbejdernes Landsbank) har tilkendegivet, at de bliver en del af partnerskabet. Jyske Bank og Nordea har også meddelt, at de deltager.

Det bedste fra to verdener

”MobilePay har skabt en stærk og brugervenlig platform for mobilbetaling, som har vundet stor udbredelse inden for person til person-området herhjemme. Kombineret med adgangen til konto til konto-infrastrukturen som vi kender den fra Swipp, vil man få det bedste fra to verdener,” siger Jan Pedersen.

Som nævnt vil Swipp fungere på normal vis i en periode og kan fortsat benyttes af både privatkunder og erhvervsdrivende. Aftalerne serviceres løbende. Kunderne vil blive informeret nærmere om, hvordan Andelskassen stiller sig til den nye aftale, og hvad det kommer til at betyde for dem.

Overblik: Hvad sker der nu?

  • Swipp kan i en endnu fastlagt periode fortsat benyttes af både private og erhvervsdrivende
  • Som kunde bliver du løbende informeret
  • Den centrale konto til konto-løsning, som vi kender den fra Swipp, vil fortsat blive udnyttet
  • Der er ingen aktuelle planer om betaling for private brugere af for at benytte MobilePay.