Randers Statsskole fik besøg af Fremtiden Spirer

DSC01224.jpg

Andelskassens innovationskonkurrence, Fremtiden Spirer, lagde den 22. september vejen forbi Randers Statsskole.

I løbet af efteråret får en række jyske og fynske gymnasier besøg af VIA Center for Undervisningsmidler og Andelskassen til en interaktiv og anderledes skoledag. Her er samarbejde, entreprenørskab og problemløsning på programmet under overskriften ”Fremtiden Spirer”. Formålet med projektet er at puste til iværksætter-gløden hos de unge.

Torsdag den 22. september var det Randers Statsskole, som havde besøg af filialdirektør Alex B. Carlsen fra Andelskassen og Rune Schou, fagkonsulent i entreprenørskab og innovation i undervisningen, som præsenterede eleverne for entreprenørens værktøjskasse.

Engagement og gode forretningsidéer
De 27 elever i 3.Y arbejdede i grupper med udfordringen: ”Kom med gode idéer – herunder konkrete forretningsidéer – til, hvordan der kan skabes vækst og arbejdspladser i dit lokale Danmark”. Eleverne gik til opgaven med stort engagement og mange gode idéer undervejs.

”Det her passer rigtigt godt med min måde at tænke undervisning på. Eleverne går igennem en læringsproces, der bringer dem fra et kreativt kaos af idéer til mere struktur og til sidst et produkt. I dag har dette forløb varet fire timer, men man skal også se dagen i dag som en lille brik i den store udvikling, eleverne gennemgår i løbet af deres tre år på gymnasiet,” siger lektor Rita Houmann.

Rita Houmann har desuden skrevet et blog-indlæg om undervisningsdagen - læs det her: Fremtiden Spirer i 3.Y på Randers Statsskole

”Nu har vi efterhånden deltaget i Fremtiden Spirer nogle gange, og hver gang er det en lige positiv oplevelse at komme ud på skolerne og se, hvor dygtige eleverne er, og hvor dedikeret de går til opgaven,” siger Alex B. Carlsen, filialdirektør i Andelskassen i Randers.

15.000 kr. i førstepræmie
Undervisningsdagen er første step i en innovationskonkurrence, hvor eleverne producerer videoer, som præsenterer deres idéer på kreativ vis. Lokale dommerpaneler vælger den bedste video fra hvert gymnasium, og vinder-projektet dyster så mod de andre deltagende gymnasieklasser via en afstemning på fremtidenspirer.dk. De tre projekter, der høster flest stemmer, mødes i en finale, hvor den endelige vinder kåres og kan tage 15.000 kr. med hjem til klassekassen.

17 gymnasier deltager
De studerende på i alt 17 forskellige gymnasier deltager i ”Fremtiden Spirer”-konkurrencen og bliver på den måde klogere på, hvad det vil sige at tænke entreprenant og skabe gode idéer samt ikke mindst udvikle lysten til at omsætte idéerne til driftige forretninger – til gavn for borgere og erhvervsvirksomheder i lokalområdet.

Eleverne arbejder med at få mange idéer ud fra forskellige øvelser og herefter udvælge de bedste idéer.

Eleverne arbejder med at få mange idéer ud fra forskellige øvelser og herefter udvælge de bedste idéer.

Rune Schou fra VIA Center for Undervisningsmidler og lektor Rita Houmann i samtale, mens eleverne er i gang med gruppearbejdet.

Rune Schou fra VIA Center for Undervisningsmidler og lektor Rita Houmann i samtale, mens eleverne er i gang med gruppearbejdet.

Eleverne udvikler og forbedrer hinandens idéer i grupperne.

Eleverne udvikler og forbedrer hinandens idéer i grupperne.

Alex B. Carlsen, filialdirektør i Andelskassen i Randers, bød på frokost fra Sandwichshoppen til hele klassen.

Alex B. Carlsen, filialdirektør i Andelskassen i Randers, bød på frokost fra Sandwichshoppen til hele klassen.

De 27 elever i 3.Y skal nu producerer videoer, som præsenterer deres idéer.

De 27 elever i 3.Y skal nu producerer videoer, som præsenterer deres idéer. Læs mere om konkurrencen på www.fremtidenspirer.dk.