Husk skatten efter fald i F5-renten

Har du et F5-lån? De lavere renteudgifter til F5-lån betyder, at du skal rette din forskudsopgørelse hos SKAT.

Endnu en gang er en rentetilpasning overstået og igen med lavere renter for låntagerne. Men særligt for låntagere med F5-lån er der en vigtig ting, som de skal huske: Det er skatten.

Renterne på F5-lån landede markant lavere ved rentetilpasningen her i august, viser Totalkredits auktioner. For låntagere med F5-lån betyder rentefaldet en betydelig lavere renteudgift de næste fem år. Renten er simpelthen faldet fra 2,19 % til 0,19 % - og det er naturligvis glædeligt, hvis man har den type lån.

Forskudsopgørelsen skal ændres

Imidlertid er der en faktor, man skal huske, så man ikke ender med at stå med en helt anden regning. Det er forskudsopgørelsen til SKAT.

Det kan blive en dyr omgang, hvis man glemmer at meddele SKAT, at man betaler mindre i rente på sit boliglån og fortsætter med at få fradrag ud fra de gamle rentesatser, for så står man pludselig og skal betale penge tilbage til SKAT, siger Flemming Steen Sloth, boligkonsulent i Andelskassen og fortsætter:

- Er man i tvivl om, hvordan man opgør renteudgiften, er man altid velkommen til at komme forbi og tale med en rådgiver om det, så kan vi også få justeret for ændringen i bidragssatsen, som ligeledes er fradragsberettiget. Under alle omstændigheder er det vigtigt at være opmærksom på renteændringen, så man ikke ender med at få en stor skatteregning, understreger Flemming Steen Sloth.

Hvis man har et F1- eller F3-lån, har man udsigt til en ydelse, som ikke ligger langt fra den nuværende. Derfor er det alligevel altid fornuftigt at rette forskudsopgørelsen til, når renten ændrer sig.