Lokallån: Nyt lån til boligkøb på landet

Lokallaan_2016_2.jpg

Andelskassen lancerer nu et alternativt boliglån til finansiering af boliger i Det lokale Danmark.

Drømmen om at eje et hus med udsigt og højt til himlen kan være vanskelig at få opfyldt. Mange oplever, at det er svært at få et realkreditlån, selv om økonomien i ejendomshandlen er både god og sund – alene på grund af husets beliggenhed eller pris. Ligger drømmehuset i et bestemt område, eller er prisen under 400.000 kr., har det de seneste år ofte betydet et afslag fra realkreditinstitutterne.

Som en løsning er Danske Andelskassers Bank – i daglig tale Andelskassen – nu klar med et lån, der kan bruges som et alternativ til et traditionelt realkreditlån, når man ønsker sig et hus til fornuftige penge på landet.

Ansvar for lokalområdet

- I Andelskassen tager vi ansvar for vores lokalsamfund. Uanset hvor vores kunder finder deres drømmebolig, skal det være muligt at finansiere den – det gælder naturligvis også huse uden for de større byer, hvor prisen godt kan komme helt ned under 400.000 kr., forklarer Jan Pedersen, adm. direktør for Danske Andelskassers Bank.

Selv om et realkreditinstitut har valgt en ejendom fra, vil Andelskassen efter en individuel kreditvurdering tilbyde kunden et Lokallån, hvis vurderingen falder positivt ud.

Mange gode boliger i landdistrikterne

- Vi vil tilbyde ansvarlige lån til finansiering af gode boliger i landdistrikterne, som har en fornuftig pris – og dem er der rigtig mange af. Nye ejere og tilflyttere betyder også renoveringsprojekter og dermed flere opgaver for de lokale håndværkere, så i sidste ende er vi forhåbentlig med til at skabe endnu flere arbejdspladser i landdistrikterne og de små bysamfund, siger Jan Pedersen og fortsætter:

- Vi er om nogen interesserede i at skabe bedre forhold for boligkøb- og salg i Danmarks landdistrikter. Vi mener, at vores lokallån kan være med til at styrke bosætningen og modvirke fraflytningen i de pågældende områder, som vi i vid udstrækning også betragter som vores markedsområder.

Læs mere om Lokallånet her: >>Andelskassens Lokallån