Fremtiden Spirer i Skjern og Tarm

DSC00026.jpg

Andelskassens innovationskonkurrence er nu også i gang i Skjern og Tarm: 8. klasser på Kirkeskolen og Tarm Skole deltager.

Under overskriften ”Fremtiden Spirer” besøger Andelskassen en række 8.-klasser til en undervisningsdag i innovation og samarbejde. På Kirkeskolen i Skjern og Tarm Skole fik eleverne lov at prøve kræfter med kreativ idéudvikling og problemløsning henholdsvis fredag den 8. og mandag den 11. april.

Fællesskab og samvær er blandt de egenskaber, der er fælles for de to idéer, som eleverne arbejdede sig frem til, da de havde besøg af Rune Schou fra VIA Center for Undervisningsmidler samt Otto Vendelbo og Ditte Schmidt Hansen fra Andelskassen i Skjern. 

På programmet var en anderledes skoledag med samarbejde, innovation og problemløsning. Undervisningsdagen var første del af en konkurrence ved navn ”Fremtiden Spirer”, som klassen er tilmeldt, og som Andelskassen står bag.

Næring til den lokale skabertrang

Andelskassens mål med ”Fremtiden Spirer” er at kickstarte skabertrangen og det innovative mindset hos de unge og derigennem være med til at skabe grobund for den fortsatte, fremtidige vækst i det lokale Danmark.

Eleverne blev introduceret til værktøjer til samarbejde og kreativ, innovativ tænkning, som de også kan arbejde med fremover. 

- Sådan en dag som i dag giver eleverne mulighed for at samarbejde på en anderledes måde og om nogle andre ting, end de er vant til. De lærer at tænke ud af boksen og de kommer til at se hinanden i et nyt lys. Vi har haft en rigtig god dag, hvor undervisningen var godt faciliteret, siger Nina Achermann, lærer og innovationsvejleder på Tarm Skole.

Hvad elevernes idéer konkret går ud på, kan vi ikke løfte sløret for endnu. Idéerne skal nemlig først præsenteres for lokale bedømmelsesudvalg i form af korte videoer. Udvalgene sammensættes af Andelskassen og skolen og kommer til at bestå af lokale personer fra henholdsvis Skjern og Tarm. Deres opgave er at give eleverne konstruktiv feedback, så de bliver i stand til at finpudse og eventuelt forbedre deres projekt og film. 

De færdige film vil bliver lagt på websitet www.fremtidenspirer.dk, hvor de vil dyste mod videoer fra 10 andre deltagende skoler, og alle interesserede vil få mulighed for at stemme på deres favoritvideofilm. De tre film med flest stemmer, skal dyste i den endelige finale – og den heldige klasse, der vinder, kan tage 10.000 kr. med hjem til klassekassen.

- Det var en stor fornøjelse at være med i 8. klasse og opleve, hvor ihærdigt de unge arbejdede. Hvis det er måden, vores unge mennesker går til nye opgaver på, så ser fremtiden rigtig god ud for Skjern-Tarm-området, siger Otto Vendelbo, filialdirektør i Andelskassen i Skjern.

Gruppearbejde hos 8. klasse på Kirkeskolen fredag den 8. april. I baggrunden ses Rune Schou fra VIA Center for Undervisningsmidler og Otto Vendelbo, filialdirektør i Andelskassen i Skjern.

Eleverne i 8. A på Tarm Skole er i gang med en af dagens øvelser mandag den 11. april.

Eleverne i 8. A på Tarm Skole er i gang med en af dagens øvelser mandag den 11. april.

Idéudviklingen er i fuld gang på Tarm Skole.

Idéudviklingen er i fuld gang på Tarm Skole.

En gruppe på Tarm Skole får hjælp af Rune Schou og souschef i Andelskassen, Ditte Schmidt Hansen.

En gruppe på Tarm Skole får hjælp af Rune Schou og souschef i Andelskassen, Ditte Schmidt Hansen.

Gruppearbejde på Kirkeskolen - til venstre lærer Lotte Riisager Hviid .

Gruppearbejde på Kirkeskolen - til venstre lærer Lotte Riisager Hviid.