Fremtiden Spirer: Herning-klasse vandt 15.000 kr.

Idéen om et luksuskollektiv for velhavende pensionister løb med førstepræmien, da Andelskassen tirsdag afholdt finale i sin innovationskonkurrence ”Fremtiden Spirer”. 

I første runde af Andelskassens undervisnings- og konkurrenceforløb ”Fremtiden Spirer” var idéen om et luksuskollektiv for pensionister – Gjellerup Hus – det bedste og mest kreative bud på en idé, der kan skabe vækst og arbejdspladser lokalt. Det mente i hvert fald det dommerpanel, der – bestående af iværksætterne Martin Thorborg og Michael Stausholm, direktør for Viborg Innovation Fond, Inge Bak, journalist Henrik Reintoft fra JydskeVestkysten samt bankens adm. direktør Jan Pedersen og bestyrelsesformand Jakob Fastrup – skulle vurdere de fem innovative idéer, der blev præsenteret for dommerne under finalen. Holdet bag idéen går til daglig i 1.g på Herningsholm Erhvervsgymnasium og kunne tage 15.000 kr. med hjem til klassekassen.

 

”Fremtiden Spirer” blev startet op i efteråret 2015 og kulminerede tirsdag den 2. februar med finale hos Danske Andelskassers Bank – banken bag Andelskassen-filialerne på Jylland og Fyn – på bankens hovedkontor i Hammershøj mellem Randers og Viborg. Vinderidéen blev fostret, da Andelskassen og Rune Overvad Skibelund Schou, fagkonsulent i entreprenørskab og innovation hos VIA Center for Undervisningsmidler, i efteråret besøgte Herningsholm Erhvervsgymnasium og afholdt en undervisningsdag med fokus på samarbejde, entreprenørskab og kreativ problemløsning.

Se vinderholdets præsentationsvideo her:


Undervisningsdagen er blevet afholdt i en række gymnasieklasser i bankens markedsområder i Jylland og på Fyn. Hvert sted har elever i grupper udarbejdet videoer, der præsenterer idéer til projekter, som kan skabe vækst og arbejdspladser lokalt. Efterfølgende har eleverne præsenteret idéerne for et dommerpanel bestående af repræsentanter for det lokale erhvervsliv. Fra hver uddannelsesinstitution gik ét projekt videre til afstemning på www.fremtidenspirer.dk.

Efter afstemningen gik de fem grupper videre til finalen, som foruden vinderne fra Herningsholm Erhvervsgymnasium havde deltagelse af Aarhus Business College Vejlby Centervej, som vandt andenpræmien på 5.000 kr. samt Rybners Handelsskole HHX fra Esbjerg, Tradium i Randers og Aarhus Business College Viby.

- Vi havde en rigtig god og spændende finaledag med dygtige og engagerede unge mennesker. Vi ønsker med Fremtiden Spirer at bidrage til at fremme iværksætterkulturen og det innovative mindset blandt de unge. Det er et område, som betyder meget for Andelskassen. Med vores historiske forankring i andelsbevægelsen og dennes værdier er samarbejde og entreprenørskab hele kernen i, hvem Andelskassen er, siger Jan Pedersen, adm. direktør i Danske Andelskassers Bank.

Fremtiden Spirer-projektet fortsætter til foråret, når Andelskassen og VIA Center for Undervisningsmidler besøger en række 8.-klasser i Jylland og på Fyn.

 

Log på netbank

Netbank PRIVAT Netbank ERHVERV
For dig med MitID:

Log på netbank

MitID Privat MitID Erhverv