Ny registreringsafgiftslov baner vej for den grønne omstilling

Grøn vej.jpg

Af Claus Nedergaard, leasingspecialist

Der skal flere grønne biler på vejene. Det er ikke bare i Andelskassen, vi støtter op om dette, det er også en politisk målsætning, at det skal være nemmere at vælge grønne biler til. 

Den nye lov om registreringsafgift på køretøjer er endnu et skud på stammen inden for den grønne omstilling, og den er startskuddet til, at flere brancher kan gøre sig forhåbninger om samme, når teknologien er klar.

Bilbranchen har efterspurgt det længe, og nu er der endelig politisk opbakning. Med den nye registreringsafgiftslov er der indført afgifter og regler, som gør det mere fordelagtigt at lease eller købe el- og plugin-hybridbiler frem for konventionelle benzin- og dieselbiler samt såkaldt uopladelige hybridbiler.

Fordele for både virksomheder og firmabilsbrugere

Loven er omfattende, men uanset om man ejer, leaser eller er bruger af firmabiler, gør loven det mere fordelagtigt at vælge den grønne firmabil. Så ud over at der er en politisk målsætning om flere grønne biler, er loven også skræddersyet til at motivere folk og virksomheder til at tænke og vælge grønt.

For mig at se er to af de største ændringer registreringsafgiften og de grønne afgifter. De er begge baseret på, hvor meget – eller nærmere hvor lidt – CO2 den enkelte firmabil udleder. Jo mindre CO2-udledning, jo mindre er afgifterne. Samtidig bliver det muligt at lease eller købe en dyrere elbil, da grænsen for registreringsafgiftsloven på elbiler hæves 100.000 kr., så man nu ikke skal betale registreringsafgift på elbiler op til 500.000 kr.

Jeg synes også, det er værd at bemærke, at firmabilsbrugere af el- eller plugin-hybridbiler ikke længere beskattes af at have en ladestander installeret på privatadressen. Denne beskatning falder nemlig bort i den nye lov.

Store forventninger til den grønne rejse

Den nye lovgivning imødekommer fremtiden og de teknologiske satsninger, der bliver gjort verden over. Og det er ikke kun inden for firmabiler, at der er store forventninger til den fortsatte grønne rejse.

I mit samarbejde med kunder oplever jeg, at de tænker grønt i større og større udstrækning. Både inden for landbrugs-, transport- og produktionssektoren overvejes leasing og køb af nyt udstyr nøje. Selvom man gerne vil tage det grønne valg, skal det også være økonomisk rentabelt. Det er derfor vigtigt at undersøge hvilken traktor, lastbil, varebil eller produktionsmaskine, der er mest miljøvenlig i forhold til driftsomkostninger. For er teknologien på plads, er der bundlinje i at tænke og vælge grønt.

Det bliver spændende at følge den grønne udvikling inden for maskinelt- og transport-udstyr. Med den nye registreringsafgiftslov bliver der sat turbo på den grønne omstilling, og det glæder vi os over i Andelskassen. Vi bakker som bank op om den grønne omstilling, og hvor der er mulighed for grønne tilpasninger inden for maskinelt- og transport-udstyr, står vi klar til at understøtte det.

Log på netbank

Netbank PRIVAT Netbank ERHVERV
For dig med MitID:

Log på netbank

MitID Privat MitID Erhverv