Med sigtekornet stillet skarpt på investeringsåret 2021

Pletskud.jpg

Et nyt investeringsår er i gang oven på det herrens år 2020. Hvor skal man vende blikket hen som investor i 2021? Vi retter sigtekornet ind og stiller skarpt på forventninger til investeringsåret 2021.

Af Robert Krogh Lauridsen, afdelingsdirektør Formue og Investering

Hvilken indflydelse har covid-19-vaccinen?

Mange lande er i øjeblikket mere eller mindre lukket ned, og frygten for nye mutationer, der øger smitterisikoen, fylder hos mange. Covid-19 sætter fortsat dagsordenen i hele verdenen, og det vil den også komme til i 2021. På aktiemarkedet er der til gengæld et stort fokus på udbredelsen af vaccinerne mod covid-19, og at den forventede flokimmunitet vil indtræde tidsnok til at holde væksten og dermed hjulene i gang.

Vi tror, at verdensøkonomien hurtigt heles i 2021 med kraftig vækst fra 2. kvartal, når vaccinationerne og diverse hjælpepakker begynder at vise effekt, og verden genåbnes. Dette vil smitte positivt af på aktiemarkedet, så forvent gode afkast herfra i 2021.

Men hold øje med inflationen i 2021, da høj vækst typisk resulterer i høj inflation og dermed stigende renter, og denne cocktail vil være meget skidt for aktier.

Brexit: Den manglende tjenesteydelsesaftale skaber usikkerhed

Storbritannien og EU indgik en handelsaftale i juledagene. Glæden over, at aftalen endelig var i hus, var dog begrænset, da aftalen udelukkende dækker varehandlen, og dermed er tjenesteydelseshandlen overset. Det betyder usikkerhed blandt de danske virksomheder, og i særdeleshed blandt SMV’erne, som står for store dele af tjenesteydelserne.

Får Joe Biden succes med sine valgløfter?

Præsidentvalget er nu endegyldigt afgjort, og demokraternes Joe Biden indsættes officielt som USA’s nye præsident den 20. januar. Det bliver interessant at følge, om han får succes med at gennemføre den politik, han gik til valg på. Lykkes det Joe Biden at få flertal i Kongressen for en omlægning af landets økonomi og med at skabe vækst gennem investeringer i infrastruktur og grøn omstilling, så kan vi forvente rigtig gode afkast på den front – især bæredygtige ”grønne” aktier.

Rid med på den grønne bølge

2021, tror vi, bliver året, hvor farven grøn kommer til at dominere investerings-tapetet. Der er en stærk trend inden for grøn energi og bæredygtighed, og den er kun lige begyndt.

I løbet af 2020 har de grønne aktier – eller ESG-aktier - været i markant fremgang i investorernes depoter. Indtil nu har det store fokus ligget inden for det miljømæssige, men vi forventer også, at bæredygtighed inden for sociale og ledelsesmæssige aspekter vinder frem. Kunder og samarbejdspartnere forventer i stigende grad, at man som virksomhed kan dokumentere, at man har fokus på det sociale og ledelsesmæssige i deres strategi - foruden at have en grøn profil.

Vær tro mod din strategi – og følg ikke dine følelser

Det er efter et år som 2020, at vi skal huske på at holde hovedet koldt og have is i maven, når stormen raser. Husk derfor altid at tænke langsigtet. Ligesom vi har oplevet tidligere, så falder der igen ro over markederne, og tabene indhentes. Det handler blot om at være tålmodig. Vigtigst af alt er derfor at forblive tro mod sin investeringsstrategi – det har nemlig altid betalt sig i længden.

Log på netbank

Netbank PRIVAT Netbank ERHVERV
For dig med MitID:

Log på netbank

MitID Privat MitID Erhverv