Din bank er her for dig

Storm med solstråler.jpg

 – før, under og efter covid-19

Af Tage Malling, afdelingschef Erhverv

Covid-19 er fortsat på alles læber – og med god grund. Virussen er i den grad stadig iblandt os, og anden bølge har ramt både Danmark og resten af verden. Mange virksomheder må sno sig for at få tingene til at hænge sammen, og der skal tænkes alternativt og innovativt på helt ny måder for at sikre overlevelse. Vi skal fortsat holde afstand, men vi skal også mere end nogensinde før stå sammen – for sammen kan vi mere. Din bank er en af dine nærmeste samarbejdspartnere og står sammen med dig i kampen for at komme gennem krisen. Derfor er det vigtigt, at du har en tæt dialog med din rådgiver, så du er forberedt, hvis krisen får indflydelse på din virksomhed. Der er mange løsningsmuligheder, I kan drøfte, som overordnet set kan sættes i tre kasser: likviditet, omsætning og regeringstiltag.

Reducering af generelle omkostninger

Som en start kan du kigge på, hvordan du styrker din likviditet, og om der er områder, hvor det er muligt og hensigtsmæssigt at reducere i de generelle omkostninger. Det kan være, du har friværdi i ejendomme, som du kan belåne, eller at du kan sætte en kortere frist for betaling hos dine kunder eller nedbringe varelageret.

Overvej, om du skal gå i dialog med dine samarbejdspartnere omkring mulighederne for øget kredit og kredittid, eller hvis du har en husleje, kan du muligvis få henstand eller nedsættelse på den i en periode.

Tal med din bank om du kan få afdragsfrihed eller muligvis springe en ydelse over i en periode på dit banklån, leasingaftale eller realkreditlån.

Undersøg markedet, og gå i dialog med dine kunder

Det kan være en god idé at overveje, hvordan du styrker din virksomheds omsætning. Her skal du i samarbejde med dine ansatte tænke ud af boksen, være kreativ, lade dig inspirere af, hvad andre virksomheder gør på deres forskellige kanaler, og være opmærksom på hvilke behov dine kunder efterspørger - eller bedre endnu - spørg dine kunder direkte, hvad du kan gøre for dem.

Langt de fleste danskere har en profil på flere af de sociale medier i dag, så vær aktiv på Facebook, Instagram, LinkedIn m.fl. og fortæl omverdenen, at din virksomhed eksisterer, og hvilke produkter I tilbyder.

Måske skal du køre en tilbudsperiode, lave online lagersalg, når fysisk fremmøde ikke er muligt eller måske indgå et samarbejde med nogle, du ikke plejer, for at gøre virksomheden synlige. Der er mange muligheder, uanset hvilke produkter din virksomhed tilbyder.

En håndsrækning fra regeringen

Det kan også betale sig at kigge på, om regeringens covid-19-hjælpepakker indeholder elementer, som din virksomhed kan få gavn af, fx muligheder som lønkompensation for funktionærer og timelønnede, refusion af sygedagpenge fra dag ét på hjemsendte medarbejdere og selvstændige samt udskydelse og tilpasning af betalingsfrister på moms, AM-bidrag og A-skat.

Din bank er opdateret på de mange forskellige løsningsmuligheder, så tøv ikke med at søge rådgivning. Banken bakkede din virksomhed op, før covid-19-stormen begyndte, og den gør det nu, hvor stormen raser, og den ønsker også at være her for din virksomhed, når vi kommer ud på den anden side.

Log på netbank

Netbank PRIVAT Netbank ERHVERV
For dig med MitID:

Log på netbank

MitID Privat MitID Erhverv