Sundhed og trivsel er også et issue for din SMV - og ikke kun større virksomheder

Sundhedssikring.jpg

Af Jacob Outzen, pensionsspecialist

Med en sundhedssikring skal du og dine medarbejdere ikke bekymre jer om lange ventelister til behandling, hvis uheldet er ude. Men hvor lang tid siden er det, du har gennemgået din virksomheds sundhedssikring og sikret, den er opdateret efter nyeste produkttilbud?

Du kender det fra dit mobilabonnement. Hvis du ikke aktivt undersøger de nyeste muligheder og produkter for dit abonnement, fortsætter det ofte bare som vanligt. Og det kan også være godt nok. Men hvis jeg fører eksemplet videre til din virksomheds sundhedssikring, så er der sket en udvikling inden for produktmuligheder, der kan have stor betydning for din virksomheds økonomi og for dine medarbejderes sundhed. Fokus har nemlig flyttet sig fra efterbehandling af skader til nu også at fokusere på skadesforebyggelse.

Fra mit samarbejde med SMV’ere ved jeg, at der naturligt ikke er den samme opmærksomhed på sundhedssikring som ved store virksomheder, hvor HR-afdelinger håndterer dette. Det må dog altid være i en virksomhedsejers interesse, at ens medarbejdere får hjælp i tide, før korthuset vælter, eller hvis uheldet sker, at de kan vende hurtigt tilbage efter en sygemelding.

Vidste du, at man i dag:

  • Typisk tildeles et lavere antal behandlinger fra start end førhen? Til gengæld opdateres din sundhedssikring løbende, hvis der er behov for flere behandlinger.
  • Har udvidet behandlingskredsen til blandt andet at tælle osteopati, zoneterapi, og coach-forløb, foruden fysioterapi, kiropraktik, psykologhjælp m.m.? De gamle begreber er altså udvidet, så man i dag også kan få behandlet eksempelvis stress gennem et coach-forløb.
  • Har et øget fokus på online konsultationer? Visse skavanker vil en behandler godt kunne tilse via et online, lukket system. Så undgår man flaskehalsen, hvor man må vente i månedsvis på en tid hos en specialklinik.
  • I de fleste forsikringsselskaber har helbredsvejledere ansat? En helbredsvejleder har en sundhedsfaglig uddannelse, og gennem samtaler tænker vejlederen hele vejen rundt om din eller din medarbejders situation og hjælper med at finde ud af, hvad der skal til, for at du får det godt igen. Det kan have stor betydning for, at en mindre skavank ikke udvikler sig til en langtidssygemelding, som kan få vidtrækkende konsekvenser for den sygemeldte og din virksomhed.

Der er tydeligvis kommet et større sammenspil mellem forsikringsselskaber og pensionsselskaber, da det taler til alles fordel at klare eventuelle sygemeldinger i opløbet. Mange udgifter spares i sundhedssikringen, og det samme gør sig gældende hos pensionsselskaberne, der i større grad kan undgå udbetaling af tabt erhvervsevne. Det må også være i alles interesse, at sygemeldte medarbejdere kommer hurtigt tilbage på arbejde.

Så giv lige din virksomheds sundhedssikring et serviceeftersyn - og gør det gerne sammen med din bank eller dit forsikringsselskab.

Log på netbank

Netbank PRIVAT Netbank ERHVERV
For dig med MitID:

Log på netbank

MitID Privat MitID Erhverv