NemID bliver til MitID

MitID_LOGO_TAGLINE.png

MitID kommer i løbet af 2021 og 2022 til at afløse NemID.

Hvornår kan du få MitID?

Du får besked, når det er din tur til at få MitID. Beskeden får du i din net- eller mobilbank. Har du ikke net- eller mobilbank, får du besked via Digital Post. Er du fritaget for Digital Post, får du et brev sendt med posten. Du skal altså vente, til det bliver din tur.

MitID styrker sikkerheden

Umiddelbart vil du ikke opleve den store forskel, når du først får MitID. Men der er forskel. En forskel, der bl.a. gør det vanskeligt for andre at udgive sig for at være dig, ligesom du også selv har mulighed for at sikre, at det er det rigtige sted, du udfører din handling og for eksempel ikke på en falsk hjemmeside. Derudover vil du få en notifikation, hvis der er sket en kritisk hændelse, som for eksempel kræver, at du spærrer dit personlige MitID.

Behold dit NemID indtil videre

Selv om du får MitID, skal du beholde NemID indtil videre, for eksempel nøglekort og/eller nøgleapp. Det skal du, fordi der i en overgangsperiode vil være steder og situationer, hvor du stadig skal bruge NemID, indtil NemID er endeligt udfaset.

Du får besked, når du ikke længere skal bruge NemID - enten af os eller via Digital Post. På MitID.dk kan du følge med i, hvad du aktuelt kan bruge MitID til, og hvornår du skal have NemID frem. Læs mere om, hvor du kan bruge dit MitID.

Hjælp til MitID

MitID.dk kan du finde meget mere information, og på linket nedenfor kommer du direkte ind i MitIDs Hjælpeunivers.

Hvis du har problemer med at oprette MitID, når det bliver din tur, kan du også få hjælp hos vores Netbank Support på telefon 70 24 66 44.

 

MitID Hjælpeunivers - spørgsmål og svar

Hvad er MitID

Det er et unikt partnerskab, der står bag udviklingen og driften af MitID, nemlig de danske pengeinstitutter, repræsenteret ved Finans Danmark, og den offentlige sektor, repræsenteret ved Digitaliseringsstyrelsen. Det betyder, at det er nemt for dig at bruge MitID, uanset om du skal logge på din netbank, på borger.dk eller købe ind på nettet. På Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside kan du læse mere om MitID og finde spørgsmål og svar om MitID.

 

MitID er primært en app

Hvis du er vant til at bruge NemID nøgleapp, vil du ikke opleve den store forskel. Efter du har oprettet MitID, kan du vælge den nye MitID app og bruge den på næsten samme måde. Til gengæld udgår nøglekortet, da det er for nemt for at andre at få og kopiere. Hvis ikke du har mulighed for at bruge MitID app, er der alternativer som MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser. Se alternativer her.

Log på netbank

Netbank PRIVAT Netbank ERHVERV
For dig med MitID:

Log på netbank

MitID Privat MitID Erhverv