Negativ indlånsrente

COLOURBOX3131298.jpg

Andelskassen har indført negativ indlånsrente for private kunders indlån. Pr. 1. juni ændres beløbsgrænsen for beregning af negativ rente fra 750.000 kr. til 250.000 kr.

De seneste års udvikling i renteniveauet i Danmark og resten af Europa er nærmest kun gået en vej, og det er nedad. Det har været til stor glæde for blandt andet boligejerne, der nyder godt af billige realkreditlån. Til gengæld har det været knapt så sjovt at have penge stående på en opsparing. Det mærker vi som bank, hvor vi i Nationalbanken selv får en indskudsbevisrente, som p.t. er negativ med -0,60 %  p.a. Det betyder, at det koster os penge at passe på dine penge.

Derfor har vi sænket vores indlånsrenter generelt til 0 % p.a. og indført negativ indlånsrente for private kunder på pt. -0,60% p.a.

Hvem skal betale negative renter?

Det er en mindre del af vores kunder, der kommer til at betale negative renter. Her kan du se, hvor stort et beløb, du kan have stående i Andelskassen uden at skulle betale negative renter.

 

Beløbsgrænse

Kunder med NemKonto i Andelskassen

750.000 kr.
(Pr. 1. juni
ændres grænsen
til 250.000 kr.)

Kunder uden NemKonto i Andelskassen

0 kr.

Pensionskonti i Andelskassen, hvor pengene ikke er investeret

50.000 kr.

Du betaler naturligvis kun negativ rente for den del af indlånet, der overstiger beløbsgrænserne.

 

Kan jeg slippe for at betale negative indlånsrenter?

Ja, det kan du, hvis du fx investerer pengene i stedet for blot at lade dem stå på din konto. Hvis du hører til den del af vores kunder, der bliver berørt af negative renter, kan et møde eller en samtale med din rådgiver været givet godt ud. Sammen kan I kigge på de alternativer, der er til at have pengene stående på din konto.

Hvornår hæves den negative rente?

Det gør den hvert kvartal. Første gang den 30. juni 2020.

Kan jeg trække udgifterne fra i skat?

Ja, den negative indlånsrente er fradragsberettiget.

Hvad med kunder under 18 år?

Kunder under 18 år er ikke omfattet af negative indlånsrenter, med mindre pengene står på en pensions- eller aktiesparekonto, som ikke er investeret.

Hvorfor er grænserne for kunder med og uden NemKonto forskellige?

Kunder med NemKonto i Andelskassen er ofte kunder, der har samlet alle deres bankforretninger hos os. Det er vi rigtig glade for, og derfor har de en højere grænse end de kunder, der bruger os som bank nr. to.

Hvordan beregnes indlån på en fælleskonto?

Har du en fælleskonto med din samlever/ægtefælle på eksempelvis 500.000 kr., medregnes 250.000 kr. i dit indlån og 250.000 kr. i din samlevers/ægtefælles indlån.

Gælder negativ rente for alle indlånsprodukter i Andelskassen?

Ja, det gælder for alle vores indlånsprodukter med undtagelse af:

  •          Money Bunny
  •          Scorekassen
  •          Spar’ Op under 18 år
  •          Børneopsparing indtil udløb
  •          Pensionspuljer
  •          Indekskonti
  •          Prioritetsindlån tilknyttet et prioritetslån

 

Kontakt din rådgiver og hør om dine muligheder

Hvis du har penge stående, som du ikke skal bruge her og nu – enten i form af frie midler eller pensionsopsparing, så anbefaler vi, at du overvejer, om investering er en god idé for dig. Kontakt din rådgiver, og hør om dine muligheder, og læs mere om investering her.