Klar til sommerferien?

750x279_Ferie.jpg

Gælder dit pas og det blå sygesikringskort stadig? Få rabat på indgangsbilletten til danske attraktioner, rejs trygt afsted til udlandet med en årsrejseforsikring - og vælg det rigtige betalingskort til billeje i udlandet.

Om få uger er det ferietid. Det er tid til at lade batterierne op via afslapning og/eller nye oplevelser.

Her er en række gode råd, der hjælper dig til at blive klar til ferien:

Er passet og det blå sygesikringsbevis gyldigt?

Rejser du til udlandet, er passet naturligvis det første, du skal huske. Se efter, hvornår passet udløber. Pas til voksne er gyldige i 10 år. Et pas for de 0-2 årige er gyldigt i to år, og mens det gælder i fem år for børn og unge mellem 2 og 18 år.

Skal du eller et familiemedlem have fornyet passet, så klik her.

Husk det blå sygesikringsbevis
Det blå EU-sygesikringskort er dit bevis på, at du har ret til behandling på samme vilkår som borgerne i det land, du rejser i. Du skal bruge det blå kort, når du rejser til et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz.

Kortet er gratis og er gyldigt i op til fem år.

Læs alt om det blå sygesikringsbevis på borger.dk.


Husk rejseforsikring

Rejser du til det store udland, er det vigtigt at være godt forsikret. I samarbejde med Købstædernes Forsikring tilbyder Andelskassen en rejseforsikring, som dækker hele husstanden inklusiv børnebørn - hele året, i hele verden.
Læs mere her >>


Vær opmærksom, når du lejer bil

Rejseforsikringen er god at have, hvis du lejer bil i udlandet. En række gode råd om netop billeje i udlandet er det også godt at have "med i bagagen".
Læs mere her >>


Husk valuta og at vælge den lokale valuta ved kortbetalinger og -hævninger

Du kan hæve euro i Andelskassens pengeautomaterSkal du bruge et større beløb eller anden valuta, så bestil i god tid, gerne 14 dage inden, du skal bruge pengene.

Når du er i udlandet og betaler med kort eller hæver penge i en automat, får du af og til valget mellem at betale i den lokale valuta eller i danske kroner. Det er som regel bedst at vælge den lokale valuta, da det giver den bedste vekselkurs. 


Medbring to kort og hold øje med forbruget

Når du rejser, er det en god idé at have mindst to forskellige slags kort med, fx et Visa/Dankort og et MasterCard. På den måde havner du ikke i vanskeligheder, hvis du af den ene eller anden grund ikke kan benytte det ene kort - fx hvis kortet bliver væk, går i stykker eller overstiger grænsen for forbrug. Husk at orientere dig om, hvad du maksimalt kan hæve på dit kort hver måned. Og husk, at betalinger foretaget hjemmefra - fx for flyrejse, hotelophold og/eller billeje - tæller med.

For et Visa/Dankort gælder det, at der i udenlandsk valuta maksimalt kan forbruges, hvad der svarer til 25.000 kr. pr. løbende 30 dage.
Beløbsgrænserne for de forskellige typer af MasterCard fremgår af Andelskassens prisbog på side 25 og frem.

MasterCard har funktionen "Geografisk sikkerhed", der gør, at du aktivt kan vælge at åbne og lukke for brug af dit kort i forskellige verdensdele. Ligesådan kan du selv vælge, om kortet kan bruges på nettet. Med Geografisk sikkerhed kan du mindske risikoen for misbrug. Du redigerer dine indstillinger for Geografisk sikkerhed i netbank eller mobilbank.


Få rabat på ferieoplevelser i Danmark

Holder du ferie herhjemme, kan du få op til 25 procent rabat på billetter til en lang række forlystelses- og dyreparker i hele Danmark.
Læs mere her >>