Lokallån sikrer 10.000 kroner til kultur- og aktivitetshus

lokallaan_farup_faelled.jpg

Andelskassens lokallånspulje støtter Farup Landsbyfælled

Farup Landsbyfælled lidt nord for Ribe er ved at bygge et nyt kultur- og aktivitetshus til 5,5 mio. kr. ved siden af den gamle skole. Et stort projekt for et mindre lokalsamfund og derfor har Andelskassen i Ribe valgt at give en økonomisk håndsrækning på 10.000 kr. til det nye hus:

- Vi støtter Farup Landsbyfælled, fordi huset vil være med til at skabe fællesskab, og det kan være medvirkende til, at folk vil bosætte sig i små byer, siger Torben Hestehave, afdelingsdirektør i Andelskassen Ribe.

Kulturhusets ydermure står færdige, men der mangler at blive indrettet blandt andet ungdomsklub og gymnastiksal. Donationen fra Andelskassen Ribe vil gå til inventar i Farup Kultur- og Aktivitetshus:

- Pengene sikrer, at der kommer nogle lækre møbler derind. Vi vil også gerne have en informationsskærm inde i huset og billeder til entreen, siger Dorte Pedersen fra projektgruppen.

Hver gang en kunde i Andelskassen optager et lokallån til fx bolig eller bil, lægger Andelskassen 1.000 kr. i sin lokallånspulje. Denne pulje bliver én gang årligt uddelt til gode, lokale formål.

Farup Landsbyfælled har fortsat brug for penge til projektet, selv om der er blevet indsamlet i alt 2,5 millioner kroner gennem fonde, lokalindsamling, lånebeviser fra lokale borgere og arbejdstid.

 

På billedet: Torben Hestehave (i midten) havde beviset på, at Farup Landsbyfælled har fået 10.000 kroner til inventar i deres kommende kultur- og aktivitetshus. Det sætter både Dorte Pedersen, Ole Rasmussen, Mogens Højgaard Sørensen og Dan Schmidt stor pris på. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Log på netbank

Netbank PRIVAT Netbank ERHVERV
For dig med MitID:

Log på netbank

MitID Privat MitID Erhverv