Lokallån sikrer 10.000 kroner til kultur- og aktivitetshus

lokallaan_farup_faelled.jpg

Andelskassens lokallånspulje støtter Farup Landsbyfælled

Farup Landsbyfælled lidt nord for Ribe er ved at bygge et nyt kultur- og aktivitetshus til 5,5 mio. kr. ved siden af den gamle skole. Et stort projekt for et mindre lokalsamfund og derfor har Andelskassen i Ribe valgt at give en økonomisk håndsrækning på 10.000 kr. til det nye hus:

- Vi støtter Farup Landsbyfælled, fordi huset vil være med til at skabe fællesskab, og det kan være medvirkende til, at folk vil bosætte sig i små byer, siger Torben Hestehave, afdelingsdirektør i Andelskassen Ribe.

Kulturhusets ydermure står færdige, men der mangler at blive indrettet blandt andet ungdomsklub og gymnastiksal. Donationen fra Andelskassen Ribe vil gå til inventar i Farup Kultur- og Aktivitetshus:

- Pengene sikrer, at der kommer nogle lækre møbler derind. Vi vil også gerne have en informationsskærm inde i huset og billeder til entreen, siger Dorte Pedersen fra projektgruppen.

Hver gang en kunde i Andelskassen optager et lokallån til fx bolig eller bil, lægger Andelskassen 1.000 kr. i sin lokallånspulje. Denne pulje bliver én gang årligt uddelt til gode, lokale formål.

Farup Landsbyfælled har fortsat brug for penge til projektet, selv om der er blevet indsamlet i alt 2,5 millioner kroner gennem fonde, lokalindsamling, lånebeviser fra lokale borgere og arbejdstid.

 

På billedet: Torben Hestehave (i midten) havde beviset på, at Farup Landsbyfælled har fået 10.000 kroner til inventar i deres kommende kultur- og aktivitetshus. Det sætter både Dorte Pedersen, Ole Rasmussen, Mogens Højgaard Sørensen og Dan Schmidt stor pris på. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side. Ønsker du at undgå cookies, skal du slå cookies fra i din browser. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du slår cookies fra, kan du ikke bruge de funktioner, som forudsætter, at hjemmesiden kan huske dine valg. Læs mere om cookies.