Fremtiden Spirer: 1.-plads til Mercantec, Viborg

750x279_Fremtidens-spirer-finale-jan-18.jpg

En idé om at bruge en fingeraftryksscanner til registrering af elevers deltagelse i timerne sikrede Mercantec i Viborg sejren i Andelskassens innovationskonkurrence.

Elever fra en 1.g-klasse på Mercantec i Viborg vandt førstepræmien, da Andelskassen onsdag den 31. januar afholdt finale i sin innovationskonkurrence ”Fremtiden Spirer”. Dermed kunne eleverne tage 15.000 kr. med hjem til klassekassen.

En idé om at erstatte det traditionelle, tidskrævende navneopråb med en fingeraftryksscanner til registrering af elevers deltagelse i timerne, sikrede onsdag den 31. januar en 1.g-klasse fra Mercantec i Viborg sejren i Andelskassens undervisnings- og konkurrenceforløb ”Fremtiden Spirer”. Gruppens projekt med titlen ”FingerID” vandt konkurrencens finale, der blev afholdt på Andelskassens hovedkontor i Hammershøj.

Ved finalen præsenterede eleverne deres bud på et projekt, der kan skabe vækst og arbejdspladser lokalt.

Dommerpanelet, der skulle bedømme dette og de to andre finaleprojekter, bestod af:

  • Inge Bak, adm. direktør, Huset Venture
  • Martin Eggert, salgsdirektør, SH Solutions
  • Uffe Lyngaae, adm. direktør, Publico Kommunikation
  • Cecilie Rask, medstifter, ElevAkademiet
  • Mathias Serup, ejer af Bar Smil og Vin & Vinbaren, Viborg
  • Morten Wagner, indehaver, Freeway-koncernen, herunder Dating.dk
  • Jan Pedersen, adm. direktør, Danske Andelskassers Bank

Se projektfilmen "FingerID" her:

Vejen til finalen

Forud for finalen havde Andelskassen og Rune Overvad Skibelund Schou, som er fagkonsulent i entreprenørskab og innovation hos VIA Center for Undervisningsmidler, i løbet af efteråret besøgt 12 gymnasier i Jylland og Fyn. Hvert sted havde man afholdt en undervisningsdag med fokus på samarbejde, entreprenørskab og kreativ problemløsning, hvorefter eleverne i grupper udarbejdede videoer, der præsenterede deres idéer til projekter, der kan sikre lokal vækst.

Efterfølgende udvalgte lokale dommerpaneler bestående af repræsentanter for det lokale erhvervsliv ét projekt fra hver uddannelsesinstitution til at være med i en afstemning på konkurrencens hjemmeside www.fremtidenspirer.dk. Efter afstemningen gik de tre grupper med flest stemmer videre til finalen, som foruden vinderne fra Mercantec i Viborg havde deltagelse af Aarhus Katedralskole og Tradium HHX i Randers.

Katedralskole-eleverne blev nr. to i finalen og vandt dermed en præmie på 5.000 kr., mens tredjepladsen og en tur i biografen med alt betalt for hele klassen gik til eleverne fra Tradium.

Log på netbank

Netbank PRIVAT Netbank ERHVERV
For dig med MitID:

Log på netbank

MitID Privat MitID Erhverv