E-sport skal trække unge til industrien

20.000 kr. fra Andelskassen bliver til fire e-sportsarrangementer for 14-25-årige i Vestjylland.

Industrien mangler medarbejdere med interesse for computere. Derfor satser foreningen Industrielt Teknologicenter for Ringkøbing-Skjern på, at e-sport kan gøre unge interesserede i en fremtidig karriere i industrien.

Initiativet er så godt og nyskabende, at Andelskassen netop har støttet det med 20.000 kr. fra bankens lokallånspulje. Hver gang en kunde i Andelskassen optager et lokallån til fx bolig eller bil, lægger Andelskassen 1.000 kr. i sin lokallånspulje. Denne pulje bliver én gang årligt uddelt til gode, lokale formål.

Computerarbejde i industrien

”For pengene fra Andelskassen kan vi hoste 4 e-sports-arrangementer i år. Vi indbyder unge mellem 14 og 25 år med interesse for computerspil til at spille mod hinanden. Vores håb er, at nogle af dem bliver interesserede i en fremtid i industrien. Det kan være som industritekniker eller smed, for i dag er en smed ikke kun én, der står med en hammer i hånden. Han har ofte opgaver ved computeren”, siger Niels Haubjerg, der er daglig leder og forretningsudvikler af Industrielt Teknologicenter, ITC.

Foreningen udbreder kendskabet til nye teknologier og tiltrækker unge fra området med tilbud om at dyrke e-sport. ITC har bygget både bil- og fly-simulatorer, som de unge kan konkurrere på foruden andre computerspil.

Målet er et e-sportshold

”I Andelskassen har vi valgt at give ITC en økonomisk håndsrækning, fordi foreningen bidrager til at skabe lokal vækst og udvikling. Især deres aktiviteter rettet mod de unge er vigtige, så de får opbygget nogle stærke netværk på tværs af brancher”, siger filialdirektør Otto Vendelbo, Andelskassen i Skjern.

ITC holder til i Smedenes Hus i Lem. Foreningen tæller 23 medlemsvirksomheder, der tilsammen beskæftiger ca. 3.000 medarbejdere i lokalområdet. I ITC håber man på at kunne starte et e-sportshold, som flere af industrivirksomhederne gerne vil sponsere.

Niels Haubjerg (tv), daglig leder af Industrielt Teknologicenter, får overrakt støtten fra Andelskassen af Otto Vendelbo, filialdirektør i Andelskassen i Skjern, i overværelse af Peter Lambæk (th.), ejer af Lem Beslagfabrik A/S og formand for ITC, og Steen Buhl Larsen, direktør for Landia A/S og bestyrelsesmedlem i ITC.

Log på netbank

Netbank PRIVAT Netbank ERHVERV
For dig med MitID:

Log på netbank

MitID Privat MitID Erhverv