Fremtiden Spirer på Ikast-Brande Gymnasium

DSC01006.jpg

Fredag den 2. september var Andelskassen på besøg på Ikast-Brande Gymnasium til en undervisningsdag i innovation og entreprenørskab.

Andelskassen besøgte fredag den 2. september Ikast-Brande Gymnasium til et undervisningsforløb i entreprenørskab, ”Fremtiden Spirer”.  Med det ønsker banken at give de unge mennesker lyst til at skabe deres egen virksomhed og derved bidrage til vækst i det lokale Danmark.

I løbet af efteråret får en række jyske og fynske gymnasier besøg af VIA Center for Undervisningsmidler og Andelskassen til en interaktiv og anderledes skoledag med samarbejde, entreprenørskab og problemløsning på programmet under overskriften ”Fremtiden Spirer”. Formålet med projektet er at puste til iværksætter-gløden hos de unge. 

Fredag den 2. september var det Ikast-Brande Gymnasium, som havde besøg af erhvervsrådgiver Hans Fisker fra Andelskassen og Rune Schou, fagkonsulent i entreprenørskab og innovation i undervisningen, som præsenterede eleverne for entreprenørens værktøjskasse.

Engagement og gode forretningsidéer
De 21 elever på erhvervsøkonomiholdet i 3. g arbejdede i grupper med udfordringen: ”Kom med gode idéer – herunder konkrete forretningsidéer – til, hvordan der kan skabes vækst og arbejdspladser i dit lokale Danmark”. Eleverne gik til opgaven med stort engagement og mange gode idéer undervejs.
 

”Nu har vi efterhånden deltaget i Fremtiden Spirer nogle gange, og hver gang er det en lige positiv oplevelse at komme ud på skolerne og se, hvor dygtige eleverne er, og hvor dedikeret de går til opgaven,” siger Hans Fisker, erhvervsrådgiver i Andelskassen i Ikast.

15.000 kr. i førstepræmie
Undervisningsdagen munder ud i en række elevprojekter, som på den ene eller anden måde skal gavne lokalområdet i forhold til udvikling, vækst og arbejdspladser. Eleverne producerer videoer, som præsenterer deres projekter på kreativ vis, og et lokalt dommerpanel vælger den bedste video fra hvert gymnasium. Vinder-projektet dyster så mod de andre deltagende gymnasieklasser via en online afstemning på fremtidenspirer.dk. De tre projekter, der høster flest stemmer, mødes i en finale, hvor den endelige vinder kåres og kan tage 15.000 kr. med hjem til klassekassen.

17 gymnasier deltager
De studerende på i alt 17 forskellige gymnasier deltager i ”Fremtiden Spirer”-konkurrencen og bliver på den måde klogere på, hvad det vil sige at tænke entreprenant og skabe gode idéer samt ikke mindst udvikle evnen til at omsætte idéerne til driftige forretninger – til gavn for borgere og erhvervsvirksomheder i lokalområdet.

3.g-eleverne på Ikast-Brande Gymnasiums erhvervsøkonomihold er i gang med gruppearbejdet.

3.g-eleverne på Ikast-Brande Gymnasiums erhvervsøkonomihold er i gang med gruppearbejdet.

Hans Fisker, erhvervsrådgiver i Andelskassen i Ikast, assisterer en af grupperne.
Hans Fisker, erhvervsrådgiver i Andelskassen i Ikast, assisterer en af grupperne.

Idéudviklingen er i fuld gang.

Idéudviklingen er i fuld gang.

Underviser Marie Louise Telling Jepsen og fagkonsulent Rune Schou hjælper eleverne med idéudviklingen.
Underviser Marie Louise Telling Jepsen og fagkonsulent Rune Schou hjælper eleverne med idéudviklingen.
 
 

Følgende gymnasier deltager i Fremtiden Spirer i efteråret 2016:

Dato:

Skole:

2. september:                            

Ikast-Brande Gymnasium (Ikast)

20. september:

Det Blå Gymnasium (Sønderborg)

21. september:

Ribe Katedralskole

22. september:

Randers Statsskole

23. september:

Varde Handelsgymnasium

4. oktober:      

Midtfyns Gymnasium (Ringe)

7. oktober:

Svendborg Gymnasium (Svendborg)

13. oktober:   

Aarhus Katedralskole

24. oktober:

Viborg Gymnasium & HF

1. november: 

Erhvervsskolerne Aars

2. november:

Aarhus Business College (Viby)

3. november:

Rybners HTX (Esbjerg)

4. november: 

Thisted Handelsgymnasium (HHX) og Thisted HTX

7. november:

Mariagerfjord Gymnasium (Hobro)

15. november:

Alssundgymnasiet (Sønderborg)

16. november:

Herningsholm Erhvervsgymnasium (Herning)