Privatøkonomi på skoleskemaet

160315-Vestervangsskolen-Tomas-007.jpg

Viceadm. direktør Tomas Michael Jensen var på visit som gæstelærer på Vestervangsskolen i Randers.

Sammen med Danmarks Matematiklærerforening sætter Finansrådet igen i år privatøkonomi på skoleskemaet. Pengeuge er en landsdækkende indsats, der skal lære vores børn og unge de færdigheder, de har brug for, når de skal styre deres egen økonomi. Mere end 21.000 elever er tilmeldt Pengeuge 2016, som foregår fra 14.-18. marts.

Vestervangsskolen i Randers er blandt de deltagende skoler, og tirsdag den 15. marts fik de 25 elever i 9. E besøg af en særdeles kompetent gæsteunderviser, idet Tomas Michael Jensen, som er viceadministrerende direktør i Danske Andelskassers Bank, lagde vejen forbi.

”I Andelskassen ser vi det som en vigtig opgave, at vi hjælper vores unge kunder med at komme godt fra land rent økonomisk,” siger Tomas Michael Jensen. ”Derfor inviterer vi også vores unge kunder til et rådgivningsmøde i Andelskassen, når de fylder 18 år. Det er rigtig vigtigt, at unge mennesker får en god start på deres økonomiske voksenliv. Kommer man skævt i gang, kan uheldige beslutninger komme til at præge ens liv alt for meget.”

Det er de samme tanker, der ligger til grund for Pengeuge: Den handler om at højne børn og unges finansielle forståelse gennem undervisning i privatøkonomi.

Alt for mange unge ender i gældsfælden

”Vi ved, at alt for mange unge ender i gældsfælden. Det gør de fordi, de aldrig har lært, hvordan man håndterer sin økonomi. Jeg vil gerne hjælpe de unge med at komme godt fra start, og derfor stiller jeg gerne op til at undervise på Vestervangsskolen i Randers i forbindelse med Pengeugen,” siger Tomas Michael Jensen.

Andelskassen har undervisere med på 6 skoler: Skærbæk Distriktsskole, Hobro Søndre Skole, Vestervangsskolen i Randers, Tønder Ungdomsskole, Himmerlands Ungdomsskole og Arden Skole.

En analyse fra Finansrådet viser, at gældssætningen for alvor tager til i de tidlige aldre, men samtidig at den finansielle forståelse og de privatøkonomiske færdigheder først topper sent i livet.
 
Netop derfor gælder det om at fange de unge forbrugere tidligt. Der var ca. 50.000 unge i alderen 18-30 år registret med mindst én anmærkning i RKI-registret ultimo november 2015. De skylder i alt mere end 1,4 mia. kr.

TV2 Østjylland kiggede også forbi 9. E på Vestervangsskolen i Randers for at lave et indslag om Pengeuge, der i år finder sted 14. 18. marts

TV2 Østjylland kiggede også forbi 9. E på Vestervangsskolen i Randers for at lave et indslag om Pengeuge, der i år finder sted 14. - 18. marts.

Eleverne svarede blandt andet på spørgsmål og budget, renter og lån i quizzen "Økonomi på spil".

Eleverne svarede blandt andet på spørgsmål og budget, renter og lån i quizzen "Økonomi på spil".

 Pengeuge er et landsdækkende initiativ, der skal sikre, at de unge er rustet til at styre uden om gældsfælderne.

Pengeuge er et landsdækkende initiativ, der skal sikre, at de unge er rustet til at styre uden om gældsfælderne.

 

 

 

 

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side. Ønsker du at undgå cookies, skal du slå cookies fra i din browser. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du slår cookies fra, kan du ikke bruge de funktioner, som forudsætter, at hjemmesiden kan huske dine valg. Læs mere om cookies.