Privatøkonomi på skoleskemaet i Hobro

Mandag den 14. marts gik startskuddet til Pengeuge, hvor elever landet over bliver klogere på privatøkonomi.

600 bankdirektører og rådgivere fra landets banker var i dag parat til at kickstarte årets Pengeuge, som sætter fokus på unge og økonomi. 600 skoler og 21.000 elever er tilmeldt for at lære mere om økonomi og digital sikkerhed.

Andelskassen har undervisere med på 6 skoler: Skærbæk Distriktsskole, Hobro Søndre Skole, Vestervangsskolen i Randers, Tønder Ungdomsskole, Himmerlands Ungdomsskole og Arden Skole.

På Hobro Søndre Skole var det kunderådgiver Ulla Stevnhoved, der underviste 24 elever i 8.A med assistance fra finansøkonom Thomas Søndergaard Rold - de unge mennesker lyttede opmærksomt, da Ulla forklarede om budget, løn, skat, opsparing, lån, gæld og ÅOP.

Netsikkerhed er også et tema for årets Pengeuge, og de unge mennesker fik at vide, hvordan de skal være forsigtige ved nethandel og aldrig videregive personlige oplysninger eller fotografere deres NemID.

Quizzen "Økonomi på spil" tændte konkurrence-gnisten i 8. A, og de to hold (drengene mod pigerne) fik afprøvet det, som Ulla havde lært dem.

En god start på det økonomiske voksenliv

”I Andelskassen ser vi det som en vigtig opgave, at vi hjælper vores unge kunder med at komme godt fra land rent økonomisk,” siger Ulla Stevnhoved.  ”Derfor inviterer vi også vores unge kunder til deres første rådgivningsmøde i Andelskassen, når de fylder 18 år. Det er rigtig vigtigt, at unge mennesker får en god start på deres økonomiske voksenliv. Kommer man skævt i gang, kan uheldige beslutninger komme til at præge ens liv alt for meget.”

Det er de samme tanker, der ligger til grund for Pengeuge: Den handler om at højne børn og unges finansielle forståelse gennem undervisning i privatøkonomi.

Alt for mange unge ender i gældsfælden

”Vi ved, at alt for mange unge ender i gældsfælden. Det gør de fordi, de aldrig har lært, hvordan man håndterer sin økonomi. Jeg vil gerne hjælpe de unge med at komme godt fra start, og derfor stiller jeg gerne op til at undervise på Søndre Skole i forbindelse med Pengeugen,” siger Ulla Stevnhoved.

En analyse fra Finansrådet viser, at gældssætningen for alvor tager til i de tidlige aldre, men samtidig at den finansielle forståelse og de privatøkonomiske færdigheder først topper sent i livet.
 
Netop derfor gælder det om at fange de unge forbrugere tidligt. Der var ca. 50.000 unge i alderen 18-30 år registret med mindst én anmærkning i RKI-registret ultimo november 2015. Denne gruppe skylder i alt mere end 1,4 mia. kr.

Kunderådgiver Ulla Stevnhoved og finansøkonom Thomas Rold - begge fra Andelskassen i Hobro - underviste 14. marts på Søndre Skole.

Kunderådgiver Ulla Stevnhoved og finansøkonom Thomas Rold - begge fra Andelskassen i Hobro - underviste 14. marts på Søndre Skole.

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side. Ønsker du at undgå cookies, skal du slå cookies fra i din browser. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du slår cookies fra, kan du ikke bruge de funktioner, som forudsætter, at hjemmesiden kan huske dine valg. Læs mere om cookies.