Andelskassen underviser til Pengeuge

Skærbæk-elever blev klogere på privatøkonomi, da erhvervskundechef Jan Ib var på visit som gæstelærer.

Pengeuge er en landsdækkende indsats, der skal lære vores børn og unge de færdigheder, de har brug for, når de skal styre deres egen økonomi. Mere end 21.000 elever er tilmeldt Pengeuge 2016, som foregår fra 14.-18. marts. Det er  Finansrådet, der i samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening står bag initiativet.

Skærbæk Distriktsskole er blandt de skoler, der deltager, og mandag den 14. marts havde de 29 elever i 8. A besøg af en gæsteunderviser med masser af praktisk erfaring, idet Jan Ib, som er erhvervskundechef i Andelskassen, lagde vejen forbi.

”I Andelskassen ser vi det som en vigtig opgave, at vi hjælper vores unge kunder med at komme godt fra land rent økonomisk,” siger Jan Ib.  ”Derfor inviterer vi også vores unge kunder til deres første rådgivningsmøde i Andelskassen, når de fylder 18 år. Det er rigtig vigtigt, at unge mennesker får en god start på deres økonomiske voksenliv. Kommer man skævt i gang, kan uheldige beslutninger komme til at præge ens liv alt for meget.”

Det er de samme tanker, der ligger til grund for Pengeuge: Den handler om at højne børn og unges finansielle forståelse gennem undervisning i privatøkonomi.

Andelskassen har undervisere med på 6 skoler i løbet af ugen: Skærbæk Distriktsskole, Hobro Søndre Skole, Vestervangsskolen i Randers, Tønder Ungdomsskole, Himmerlands Ungdomsskole og Arden Skole.

 

 

 

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side. Ønsker du at undgå cookies, skal du slå cookies fra i din browser. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du slår cookies fra, kan du ikke bruge de funktioner, som forudsætter, at hjemmesiden kan huske dine valg. Læs mere om cookies.