Phishing: Bid ikke på!

Phishing---fishing---fiskekrog.jpg

Phishing og fup-mails: Vær kritisk, hvis du modtager mails, som giver sig ud for at være fra NemID.

 

Phishing er en form for bedrageri, hvor man narres til at afsløre personlige eller økonomiske oplysninger via en e-mail eller en hjemmeside.

Lige nu oplever mange at få mails, der skal forestille at være fra NemID.

Læs NemID's advarsel her.

 

Generelt om phishing

Phishing starter ofte med en e-mail, der ligner et officielt brev fra en kilde, du har tillid til, fx NemID, et pengeinstitut, et kreditkortselskab, en offentlig myndighed eller en kendt onlinebutik.

I e-mailen henvises du til et websted, der udgiver sig for noget andet, end det reelt er. Her bliver du bedt om at angive personlige oplysninger, fx et kortnummer, dine NemID-nøgler eller en adgangskode. Disse oplysninger bruges derefter normalt i forbindelse med identitetstyveri, hvor bl.a. kortoplysninger anvendes uretmæssigt til betaling via internettet, med eller uden anvendelse af 3-D Secure (Verified by Visa eller MasterCard Secure Code).

Phishing kan også ske via en telefonisk henvendelse.

Hvordan skal du forholde dig?


Hvis du modtager e-mailen eller telefonisk henvendelse, skal du:

  • Slette den! / ikke besvare personens spørgsmål.
  • Undlade at opgive nogen form for personlige kortdata.

Har du opgivet data eller kortoplysninger?

Har du allerede opgivet personlige data og kortoplysninger, skal du hurtigst muligt sørge for at få spærret det/de kort, som du har afgivet oplysninger om.

Vær opmærksom på, at Andelskassen, andre banker, de internationale kortselskaber, Nets eller det offentlige aldrig sender e-mails eller kontakter kortholder telefonisk for at bede om kortnummer, udløbsdato, kontrolcifre, 3-D Secure (Verified by Visa eller MasterCard Secure Code) eller PIN-kode.

Du kan læse mere om phishing og netsikkerhed generelt på netsikker.nu.

 

Log på netbank

Netbank PRIVAT Netbank ERHVERV
For dig med MitID:

Log på netbank

MitID Privat MitID Erhverv