Betalinger til udlandet

Den billigste måde at overføre betalinger til udlandet er via Netbank, og vi hjælper gerne med information og gode råd. Benyt altid IBAN (kontonr. i internationalt format, der starter med landekode) for at undgå reparationsgebyr og returnering af beløbet. Oplys altid modtagers fulde navn og adresse.

Når der benyttes IBAN, bliver BIC (swiftkoden) automatisk udfyldt i Netbank.

Bemærk, at IBAN altid skrives uden mellemrum. Såfremt der foretages betaling til et land, der ikke benytter IBAN (f.eks. USA og Kina) skal BIC (swiftkode) også oplyses. Vær opmærksom på, at betalinger i USD kan blive ”indefrosset” af de amerikanske myndigheder såfremt de vurderer, at beløbet er forsøg på hvidvask eller terrorfinansiering. I disse tilfælde bliver vi kontaktet, men fastholder de amerikanske myndigheder vurderingen, er pengene tabt! Ligeledes vil betalinger i USD til Cuba, Iran og lignende sanktionerede lande blive ”indefrosset”, og pengene er tabt.

Der findes forskellige typer overførsler, alt efter hvornår beløbet skal være fremme hos modtager, og efter hvilken pris man vil betale.

Fordeling af gebyr mellem afsender og modtager er normalt, at afsender og modtager betaler til hver sit pengeinstitut (SHA).
Man kan vælge at betale alle omkostninger (OUR), men vi har erfaret, at ikke alle udenlandske banker respekterer dette valg.

Ved betalinger i USD fradrages ofte USD 40 af den amerikanske bank, hvilket man evt. bør tage højde for.


Bemærk!
PAS PÅ med betalinger til Airbnb!

Hvis du er blevet anmodet om at betale til Airbnb via din netbank, er der tale om bedrageri.

Der skal ALDRIG overføres penge til Airbnb ifølge deres egne oplysninger:
”Vi tillader ikke betalinger uden for hjemmesiden, da det gør det sværere for os at beskytte dine oplysninger
og øger risikoen for, at du udsættes for svindel og andre sikkerhedsproblemer.”

Se også