Akqa.Andelskassen.Core.Entities.Models.PublishedContentModels.ArticlePage.

Privat

Sæt dine investeringer på autopilot og turbo på din opsparing

3 min

31.03.2023

Drømmen om at blive millionær er ikke så langt væk, som de fleste tror. Følger du nogle enkelte råd, er du rigtig godt på vej til at indfri netop den drøm. Læs med her, hvis du fx vil vide, hvor mange år det tager at blive millionær, hvis du investerer 2.500 kr. hver måned.

Fire myter om investering

I gennemsnit har alle voksne danskere (+18 år) over 211.000 kr. stående på deres konto. Det tegner et billede af, at det kan være vanskeligt at komme i gang med at investere. Nogle af de myter om investering, vi ofte møder, er, at det er tidskrævende, at du skal være formuende, at du risikerer at tabe alle sine penge og sidst men ikke mindst, at du skal være ekspert i de finansielle markeder. Men den gode nyhed er, at der findes en forholdsvis nem og enkel opsparingsløsning.

Investeringskonto FRI – nem og enkel løsning

Investeringskonto FRI er en investeringsløsning, der er skræddersyet til dig, der ikke ønsker at bruge din kostbare tid på at investere og ikke nødvendigvis besidder en stor formue. Du kan foretage automatiske indbetalinger til din investeringskonto, uanset hvor stort et beløb du vælger. Overfører du fx 2.500 kr. om måneden til din investeringskonto, vil de automatisk blive investeret, og der er ingen handelskurtage. Du er sikret, at din opsparing bliver plejet af professionelle porteføljeforvaltere, som dagligt arbejder på at opnå de bedst mulige afkast til dig.

Løbende indbetalinger booster din opsparing

Som privat investor er det næsten umuligt at time markedet, dvs. købe, når markedet er på vej op, og sælge, når det begynder at falde. Al erfaring viser, at det aldrig lykkedes at købe på bunden og sælge på toppen. Men der er heldigvis en anden og mere sikker metode til at få et godt afkast.

”Hvis du løbende investerer fx hver måned, køber du både, når markedet er billigt, og når det er dyrt. Den smarte investor investerer ved at sætte automatiske løbende overførsler til investering og bruger sin fritid på andre hobbyer,” siger kundechef i Sparinvest, Mette Harbo Bossow.

Effekten af løbende investeringer

Nedenstående graf viser, hvordan du kommer tæt på millionærdrømmen – samt effekten af løbende investeringer.

Hvis du har en startinvestering på 10.000 kr. og løbende indbetaler 2.500 kr. om måneden i 20 år, så kan du nå drømmen - med en formue på 1.002.166 kr. - efter 20 år.

Nedenstående eksempel er baseret på afkastudviklingen i en investeringsprofil sammensat af 65 pct. aktier og 35 pct. obligationer, hvor det gennemsnitlige årlige afkast har været 5,2 pct. gennem de seneste 20 år. Et alternativ til at investere er at lade pengene stå på en indlånskonto i 20 år til 0,5% i rente. Her vil din formue efter 20 år være 641.863 kr. Det vil sige en mistet fortjeneste på 360.303 kr. (nutidskroner) ved ikke at investere.

I nedenstående indbetalingstabeller kan du se effekten af forskellige månedlige indbetalingsbeløb over en 20-årig periode, baseret på afkastet de seneste 20 år i eksemplet ovenfor. De to tabeller viser hhv. et startindskud på 10.000 kr. og på 0 kr.

 

Af tabellen fremgår det, at hvis du ingen startinvestering har, men investerer 3.000 kr. om måneden i 20 år, er millionærdrømmen ikke langt væk.

Investeringskonto FRI – løsningen for dig, der ønsker at sætte din investeringer på autopilot

Investeringskonto FRI er en opsparingskonto, hvor du kan indbetale og hæve dine penge, som du ønsker. Du får mulighed for at få et attraktivt afkast på din opsparing gennem investeringer – og du slipper for at bekymre dig om din investering, for det er overladt til eksperterne. Indbetalte beløb investeres helt automatisk, helt uden kurtage eller depotgebyr.

”Når du opretter en Investeringskonto FRI, får du hjælp hele vejen. På baggrund af dine ønsker og behov laves en investeringsaftale. Herefter bliver dine indbetalinger helt automatisk placeret i en eller flere investeringsfonde, som sikrer dig en stor spredning på aktier og obligationer i forskellige sektorer og regioner.

Du vælger selv, om du vil investere et beløb på én gang eller løbende overføre for eksempel en gang om måneden, til din Investeringskonto FRI,” siger Mette Harbo Bossow.

Du finder altid overblik over den daglige udvikling af formuen på din Investeringskonto FRI via din netbank.

3 min

31.03.2023

Privat
info card logo

Fire myter om investering

1. Det er tidskrævende 2. Det kræver en stor formue 3. Man risikerer at tabe alle sine penge 4. Man skal være ekspert i de finansielle markeder

Privat
info card logo

Fem fordele ved Investeringskonto FRI

1. Kom i gang fra 1 kr. 2. Automatisk investering og geninvestering 3. Indbetal og hæv efter behov 4. Overblik i net- og mobilbank 5. Ingen depot eller kurtage

Fra os til dig

Artikler om aktuelle emner