Akqa.Andelskassen.Core.Entities.Models.PublishedContentModels.ArticlePage.

Erhverv

2 min

03.02.2022

CSR. De tre bogstaver, der er forkortelsen på Corporate Social Responsibility – også kendt som samfundsansvar, social ansvarlighed, bæredygtighed og tredobbelt bundlinje – fylder stadigt mere i dagligdagen for flere og flere virksomheder.

Måske tilhører din virksomhed ikke gruppen af de største i landet, men faktisk er der flere gode grunde til, at du læser videre – og ikke mindst genovervejer jeres holdning til CSR.

Indtil videre er det kun et lovkrav for de største danske virksomheder at udarbejde en CSR-rapport i forbindelse med årsregnskabet. Rapporten skal supplere ledelsesberetningen og redegøre for virksomhedens samfundsansvar i relation til blandt andet sociale forhold, klima og miljø, menneskerettigheder og bekæmpelse af bestikkelse og korruption.

Det går ikke over

Først som sidst kan vi lige så godt gøre os klart, at CSR ikke er et fænomen, der er på gennemrejse. Det er kommet for at blive, og der er intet, der tyder på, at de fremtidige rapporteringskrav vil blive slækket. Tværtimod. Før eller siden må vi forvente, at CSR-rapportering bliver et lovgivningsmæssigt krav uanset virksomhedens størrelse.

Men faktisk er der andre faktorer end et fremtidigt lovkrav, der bør få flere virksomheder til allerede nu at forholde sig aktivt til CSR.

Konkurrenceparameter og grønne lån

Grøn omstilling – og indstilling – bliver utvivlsomt et fremtidigt konkurrenceparameter, fordi dine kunder vil være tvunget til at vælge samarbejdspartnere ud fra, hvordan graden af partnerens grønne omstilling kan dokumenteres. Ellers kan dine kunder nemlig heller ikke leve op til deres grønne målsætninger.

Fremover vil din bank med sikkerhed også engagere sig mere i spørgsmålet om CSR og især tage initiativ til drøftelse om grøn omstilling i din virksomhed, hvis du selv ikke er på forkant og driver såvel omstillingen som dialogen om den. Samtidig handler det om muligheden for at optage særligt fordelagtige grønne lån, naturligvis betinget af, at virksomheden opfylder visse betingelser i relation til grøn omstilling.

Og endelig vil jeres grønne profil have indflydelse på, hvor attraktiv fremtidige jobansøgere vurderer din virksomhed. Allerede i dag oplever vi, at temaet spiller en stigende rolle, når jobansøgere vælger virksomheder og dermed arbejdspladser til eller fra. Når vi samtidig oplever rekordlav ledighed, så risikerer en mangelfuld plan for grøn omstilling at føre til udfordringer i forbindelse med rekruttering. Grøn omstilling bliver dermed ikke kun en konkurrenceparameter på kundesiden, men også i forhold til at tiltrække fremtidens medarbejdere.

Vejledning og tilskud

Er man slet ikke gået i gang med at arbejde med CSR, kan det måske virke uoverskueligt at tage hul på det. Men heldigvis er der råd, vejledning og sågar tilskud at få. Energistyrelsen og lokale erhvervsråd er oplagte steder at søge vejledning, lige som man kan finde information på www.klimakompasset.dk. Landets erhvervshuse kan guide i forbindelse med tilskudsordninger i forbindelse med investering i energieffektiviseringer. Mit bedste råd er derfor: Tag det første skridt og giv dig selv og din virksomhed et vigtigt forspring i den grønne omstilling.

2 min

03.02.2022

Grøn omstilling – og indstilling – bliver utvivlsomt et fremtidigt konkurrenceparameter, fordi dine kunder vil være tvunget til at vælge samarbejdspartnere ud fra, hvordan graden af partnerens grønne omstilling kan dokumenteres. Ellers kan dine kunder nemlig heller ikke leve op til deres grønne målsætninger.

Group 125

Mette Haahr

Forretningskonsulent

Fra os til dig

Artikler om aktuelle emner