Prismodtagere i aktionærkreds Sønderjylland 2021

Andelskasseprisen-2019.jpg

Niels Bloch Hansen

Modtager af Andelskasseprisen 2021 - Aktionærkreds Sønderjylland

Begrundelse for prismodtagelsen:

Modtageren af årets Andelskassepris i aktionærkreds Sønderjylland er en ægte ildsjæl indenfor paragolf på Sydals. Niels Bloch Hansen er en ukuelig optimist, der får sat bolde i luften og også fanger dem igen. Niels er selv handicappet og nu igen kræftramt, men er stadig en fantastisk person, der spreder glæde, uanset hvor han kommer.

Han er et forbillede for de unge, der har det hårdt, men samtidig også en inspirator og motivator, og derfor fortjener han årets Andelskassepris i aktionærkreds Sønderjylland.

Se og hør Niels' takketale her:

 

Sundeved Rideklub

Modtagere af Sammen kan vi mere-prisen 2021 - Aktionærkreds Sønderjylland

Begrundelse for prismodtagelsen:

En af årets modtagere af Sammen kan vi mere-priserne i aktionærkreds Sønderjylland er Sundeved Rideklub. Klubben har 220 medlemmer, hvoraf godt en fjerdedel er tilknyttet klubbens elevskole og får undervisning på klubbens heste og ponyer.

Sundeved Rideklub drives af frivillige ulønnede ildsjæle, og medlemmerne forventes at lægge mange timers frivilligt arbejde i klubben. Forældre og ryttere fra elevskolen inddrages ligeledes i det frivillige arbejde og bliver derved en integreret del af fællesskabet.

Sundeved Rideklub et godt eksempel på, at vi kan mere, når vi står sammen om det. En udregning har vist, at de to årlige landsstævner, som strækker sig fra torsdag til søndag, kræver godt 1.400 timers frivilligt arbejde, men det giver også en helt særlig holdånd og en god stemning i klubben. Det er ikke kun noget, som kun klubben nyder godt af - de mange gæster, der kommer fra hele landet for at deltage i disse store stævner har også en positiv oplevelse.

Udover den daglige træning afholder klubben årligt mange forskellige arrangementer inden for dressur, spring, kurser og lejre m.m., som alle kræver, at medlemmerne arbejder sammen på tværs, for at løse de mange forskelligartede opgaver, der er i forbindelse med arrangementerne.

Året 2020 har været en stor udfordring for Sundeved Rideklub grundet COVID-19. Udgifterne til den daglige drift har være uforandret, men indtægterne har været stærkt reduceret som følge af de gældende restriktioner. Undervisningen har været umulig at gennemføre under COVID-19-nedlukningen, da det ikke har været sikkerhedsmæssigt forsvarligt at benytte udendørsbanen. Med midlerne fra Sammen kan vi mere-prisen vil det blive muligt for rideskolen at indhegne udendørsridebanen, så den igen kan anvendes af elevskolen og andre mindre øvede ryttere. Skulle en rytter være så uheldig at falde af sin hest, risikerer de nemlig ikke længere, at hesten løber ud på vejen. Med prisen kan alle rideskolens medlemmer og frivillige dermed trygt benytte udendørsridebanen igen.

Se og hør Sundeved Rideskoles takketale her:

 

 

Sønderborg Student Foundation

Modtagere af Sammen kan vi mere-prisen 2021 - Aktionærkreds Sønderjylland

Begrundelse for prismodtagelsen:

Prisen går til Sønderborg Student Foundation (SSF), som er en frivilligt drevet nonprofit forening med base i Sønderborg. SSF er drevet og består hovedsageligt af frivillige studerende, der organiserer sociale og kulturelle arrangementer for studerende på ungdoms- og videregående uddannelser i Sønderborg efter mottoet “By students, for students”. Foreningen bestræber sig på at være inkluderende og udforme varierede aktiviteter for at lade byens studerende skabe netværk på tværs af interesser.

Både danske og internationale studerende er velkomne, og foreningen begår sig hovedsageligt på engelsk grundet byens mange internationale indbyggere. SSF understøtter de studerendes mangfoldighed, dette specielt ved foreningens årlige begivenhed, International Day. SSF arrangerer desuden aktiviteter såsom picnics, håndarbejde, madlavning, skrivekonkurrencer, dagsture og meget mere. En af SSFs kerneværdier er, at arrangementer aldrig er bygget op omkring alkohol, da SSF ønsker at fremme sund interpersonel kommunikation, selvudfoldelse, sundhed og velvære og at skabe et rum, hvor studerende kan være og skabe netværk uden drukfester. Aktiviteterne spænder fra at være niche-aktiviteter med få deltagere til større arrangementer med op mod 200 deltagere. Under corona-krisen har SSF organiseret aktiviteter online og for små grupper, da restriktionerne har ramt studerende hårdt, specielt nye studerende, der i sommers er flyttet til Sønderborg for at starte på ungdoms- eller videregående uddannelser.

SSF blev dannet i 2008 og har siden udviklet sig sammen med byen i takt med at nye studerende er kommet til Sønderborg. Med omkring 3-4 arrangementer hver måned har SSF haft stor indflydelse på byens studerende i foreningens levetid. SSF samarbejder med lokale ungdoms- og studenterforeninger og tilbyder en bred variation i tilbud af aktiviteter til studerende. SSF lægger hjerte og evner i deres arbejde for at forme gode idéer til virkelighed, da foreningen hverken har faste indtægter eller lønnet professionel arbejdskraft. Aktiviteterne og foreningen bliver altid drevet på et stramt budget, da studerende ofte ikke har mange midler.

Foreningen er i øjeblikket drevet af dedikerede studerende, der ønsker at skabe et bedre og mere engagerende miljø for deres medstuderende. Med Sammen kan vi mere-prisen får SSF få et velfortjent råderum til at udvikle foreningens infrastruktur og træne foreningens medlemmer til at udvikle bedre arrangementer og aktiviteter for Sønderborgs studerende.

Se og hør Sønderborg Student Foundations takketale her:

 

Nordborg Løbeklub

Modtagere af Sammen kan vi mere-prisen 2021 - Aktionærkreds Sønderjylland

Begrundelse for prismodtagelsen:

En af årets modtagere af Sammen kan vi mere-priserne i aktionærkreds Sønderjylland er Nordborg Løbeklub. Det er en meget aktiv forening til gavn for mange mennesker.

Løbeklubben er drivkraften bag Nordborg Marathon, som efterhånden er kendt i hele Danmark. Derudover er medlemmerne meget aktive i byen, hvor der arrangeres walk-ture om søndagen for alle, der har lyst, og de hjælper også til diverse arrangementer i byen.

Nordborg Løbeklub gør en stor forskel i lokalsamfundet, og de fortjener en særlig anerkendelse i form af årets Sammen kan vi mere-pris i aktionærkreds Sønderjylland.

Se og hør Nordborg Løbeklubs takketale: