Prismodtagere i aktionærkreds Fyn 2021

Andelskasseprisen-2019.jpg

Bettina Følleslev

Modtager af Andelskasseprisen 2021 - Aktionærkreds Fyn

Begrundelse for prismodtagelsen:

Betina Følleslev er årets modtager af Andelskasseprisen i aktionærkreds Fyn. Hun modtager den blandt andet for sit store arbejde som festivalleder på Spoken Word Festival, der som andre festivaler har mærket COVID-19­krisen helt tæt på. I første omgang blev Spoken20 aflyst, men Betina lykkedes med at skabe festivalen i et nyt og mindre format, Spoken X-Small, samt realisere et helt nyt projekt med Poetiske Lydvandringer i naturen.

Udover arbejdet med festivalen har Betina igennem året med COVID-19-krisen udmærket sig særligt igennem sin utrættelige indsats for udsatte børn og unge samt isolerede og sårbare borgere på plejecentre og bosteder i Odense og på Fyn. Betina er uddannet håndarbejdslærer og laver ofte involverende pop-up krea-værksteder, og har med sin faglighed skabt et COVID-19-venligt krea-tilbud med Frøken Følleslevs KREA POSER, som er blevet givet til udsatte børn og unge. Først i samarbejde med Bronx Krea og Kaffe i begyndelsen af nedlukningen, og senere sammen med Odense Centralbibliotek med tilhørende workshops i Dalum, Bolbro og Vollsmose. I alt er der blevet pakket 600 KREA POSER og afholdt 12 workshops, hvor de mange poser er blevet uddelt.

Som sanger og sangskriver har Betina desuden spillet godt 60 koncerter på bosteder og plejecentre rundt omkring i flere fynske kommuner bl.a. Odense, Nordfyn, Kerteminde og Assens under COVID-19-krisen. Betina tog også initiativ til en skole-koncertturne for skolerne i Odense Kommune, hvor orkestre med rødder i folkemusikken, bl.a. Betinas orkester Bjørnetjenesten, spillede 49 koncerter på 19 forskellige skoler i august måned. Og så har hun fået en af sine sange fra soloprojektet SOLSORT med i den nye 19. udgave af højskolesangbogen.

Bettina Følleslev er en værdig modtager af årets Andelskassepris i aktionærkreds Fyn.

Se og hør Bettinas takketale her:

  

Vikings Cheerleaders

Modtagere af Sammen kan vi mere-prisen 2021 - Aktionærkreds Fyn

Begrundelse for prismodtagelsen: 

Vikings Cheerleaders er en af modtagerne af årets Sammen kan vi mere-pris i aktionærkreds Fyn. Det er en forholdsvis ny klub, som hører hjemme i Odense. Klubben startede for 5 år siden, og ønsket er at få Odense og resten af Fyn til at opleve, hvor fed en holdsport cheerleading er. 

Cheerleading er en sport, man kan få lov til at dyrke professionelt, uanset om man vælger at starte som barn, ung eller voksen. Det er en seriøs konkurrencesport, som samler piger og drenge, store som små. Der er plads til ALLE på et cheerleading hold! Man skal bare have lyst til og mod på at udvikle sig sportsligt og kammeratligt. Foruden det sportslige betyder sammenholdet utrolig meget for netop denne sportsgren, da tillid og respekt for hinanden er en selvfølge, når man løfter og kaster med hinanden.

Cheerleading består af springgymnastik, løft, kast, det der i fagsprog kalder tumbling, stunts, basket tosses og pyramider. Denne sport samler altså mange forskellige idrætsgrene i én træningshal, og mange oplever det som et stort plus, at kunne forene flere sportsgrene. 

Til konkurrencer bliver man udelukkende bedømt på teknik, sværhedsgrad og udførsel inden for de forskellige områder og er derfor ikke, som mange tror, dans. Cheerleading minder mere om springgymnastik og akrobatik end dans. 

Vikings Cheerleaders har meget kvalificerede trænere, som brænder for at udbrede sporten og gøre en forskel for hver enkelt udøver. Klubben modtager ugentligt nye indmeldelser og samler børn, unge og voksne, som har prøvet andre sportsgrene førhen, men som har fundet ud af, at cheerleading passer til dem - både grundet kammeratskabet og selve sporten. 

Klubbens sammenhold, glæde og udholdenhed fortjener en særlig anerkendelse og modtager derfor den ene af de tre Sammen kan vi mere-priser i aktionærkreds Fyn.

Se og hør Vikings takketale her:

  

Rytmisk Råstof

Modtagere af Sammen kan vi mere-prisen 2021 - Aktionærkreds Fyn

Begrundelse for prismodtagelsen:

Prisen går til foreningen Rytmisk Råstof, der driver 15 øvelokaler i Svendborg. Samtidig har foreningen en stor gruppe frivillige, der hver eneste uge afholder alle opgaver i forbindelse med kulturelle arrangementer og et væld af spændende koncerter på Spillestedet Harders. Dette kunne ikke drives uden de frivillige, der arbejder ulønnet og arbejder meget. Spillestedet Harders eksisterer kun pga. den indsats, de frivillige lægger, og musikprogrammet på stedet er modigt og spænder vidt i alle genrer. Der er i år afholdt naturkoncerter som et COVID-19-venligt alternativ til de mange livekoncerter, der måtte aflyses. Spillestedet har dog afholdt koncerter i COVID-19-venlig form også.

Rytmisk Råstof er en inkluderende forening, der både holder byen kulturelt flydende, men også kærer sig om rigtig mange mennesker, der måske ikke lige passer ind andre steder. Der er et stort lokalt og menneskeligt engagement, og enhver kan komme fra gaden og få opgaver, ansvar og dermed et tilhørsforhold og nye venner.

Foreningen er meget vigtigt samlingssted for Svendborg og samtidig et sted, der er i en rivende udvikling med store ambitioner og visioner om at kunne tilbyde meget mere indenfor musikkens verden. Her ønskes blandt andet dansesal, lyd og optagestudie, teknikværksted m.m.

Derfor glæder det os at kunne overrække den ene af tre fynske Sammen kan vi mere-priser til foreningen Rytmisk Råstof. 

Se og hør Rytmisk Råstofs takketale her:

 

Kunsthåndværk på Kajkanten

Modtagere af Sammen kan vi mere-prisen 2021 - Aktionærkreds Fyn

Begrundelse for prismodtagelsen:

Prisen går til Kunsthåndværk På Kajkanten. Foreningen er dannet af en gruppe ildsjæle indenfor kunsthåndhåndværk. I foreningen brænder kunsthåndværkerne for det håndlavede, unikke og lokalt producerede kunsthåndværk. De vil øse af deres viden og åbner derfor dørene til en ny base på Frederiksøen, hvor foreningen vil holde markeder, lave butik, workshops og udstilling for Svendborgs borgere.

Gruppen af kunsthåndværkere består af både veletablerede og kendte ansigter og nye medlemmer, som alle vil arbejde for at udbrede kendskabet og kærligheden til deres kunsthåndværk.

Se og hør Kunsthåndværk på Kajkantens takketale her: