Prismodtagere i aktionærkreds Østjylland 2021

Andelskasseprisen-2019.jpg

Ghita Tougaard og Bruno Svendsen

Modtagere af Andelskasseprisen 2021 - Aktionærkreds Østjylland

Begrundelse for prismodtagelsen:

Årets modtagere af Andelskasseprisen 2020 er ægteparret Ghita Tougaard og Bruno Svendsen. De gør en stor forskel i lokalsamfundet i og omkring Ålum.

Allerede inden de for fem år siden flyttede i deres nybyggede hus begyndte de at involvere sig i Ålums og Omegns Beboerforening. Efterfølgende blev Ghita og Bruno gradvist involveret i flere og flere af de sociale aktiviteter, der foregår i og omkring Ålum, og i 2019 blev Ghita valgt ind i beboerforeningens bestyrelse. Her var hun bl.a. en engageret medarrangør af en række foredrag og sammenkomster i Ålum forsamlingshus.

I 2020 overtog hun formandsposten og har i den egenskab stået i spidsen for bl.a. færdiggørelsen af den årelange, omfattende ombygning og renovering af forsamlingshuset. Efter renoveringen og ombygningen fremstår Ålum Forsamlingshus nu som et moderne og tidssvarende samlingssted to år inden dets 100-års jubilæum. Under hele forløbet har Bruno både været drivkraft og praktisk udførende i det store frivillige arbejde og de mange arbejdstimer, der er lagt i projektet.

Sammen har parret etableret et populært samlingssted for byens og omegnens unge. I vinterhalvåret samles de større børn en gang om ugen til leg, spil og hyggeligt samvær i et specielt indrettet lokale på forsamlingshusets loft. Driften af klubben sker udelukkende for private midler og med Ghita og Bruno som faste ledere.

Senest har de to også forenet kræfterne i færdiggørelse og udbygning af den nye Ålum båd- og shelterplads ved Nørreåen samt arrangeret ”corona-gåture” i den nærliggende skov.

Deres engagement og vedholdenhed er en stor inspirationskilde for beboerne i Ålum. De formår at skabe arrangementer, der samler mange deltagere - ikke kun fra Ålum og nærmeste omegn, men også fra nabobyerne. Det løfter sammenholdet og selvforståelsen i byen indadtil, men det skaber også positiv opmærksomhed udadtil. Derfor fortjener Ghita og Bruno en særlig anerkendelse og årets Andelskassepris i aktionærkreds Østjylland.

Se og hør Ghita og Brunos takketale her:

 

Klejtrups ildsjæle

Modtagere af Sammen kan vi mere-prisen 2021 - Aktionærkreds Østjylland

Begrundelse for prismodtagelsen:

I Klejtrup er der et hold af engagerede, passionerede og visionære personer, der stiller op, hver gang der er behov for opførelse, fornyelse og vedligehold af fællesområder i Klejtrup. Flere af dem har været med fra første del af Klejtrup Hallen blev bygget tilbage i starten af 1980'erne, og om end nogle er gået på pension, så var flere af dem også med i 2019, da byen fik sit friluftsbad - Ikke blot til glæde og gavn for egne borgere i byen, men også til glæde og gavn for nabobyernes borgere.

Klejtrups ildsjæle er villige til at ofre aftener, weekender og ferier for at hjælpe til for fællesskabets skyld. De forhenværende Sø-festivaler i Klejtrup, Open-air-koncerterne i Øster Hurup og udendørskoncerterne ved Lynderupgård, som trak folk fra både nær og fjern til, har kun været mulige ved ideer og hjælp fra Klejtrups ildsjæle.

Flere af Klejtrups ildsjæle, står også bi, når der skal arrangeres byfester, gymnastikopvisninger, fodbold cups m.m. De sidder med som frivillige i byernes foreninger, som trænere og bademestre, så både store og små kan få nogle gode oplevelser på badmintonbanen, i petanque- og spejderklubben samt i legeparken.

Nogle af Klejtrups ildsjæle gør et stort arbejde, så de lokale kan få et kig tilbage i tiden via lokalhistorisk arkiv, der rummer mange spændende historier om Klejtrups udvikling fra datid og til nutid. Fremtiden skabes af nye kreative ideer fra blandt andet de unge ildsjæle, der er i lære hos de gamle og garvede, hvor tidligere erfaringer tages med, når der lægges nye planer.

Disse ildsjæle er det stille vand, der løber med, når de store slag for fællesskabet slås. De er ikke først i front, når der skal tages billeder eller sættes navn på et værk, men de er den lim, der skal til for at holde sammen på det hele.

De fortjener at blive hyldet for deres mangeårige indsats for fællesskabet og sammenholdet i Klejtrup, og derfor er de modtagere af den ene af årets tre Sammen kan vi mere-priser i aktionærkreds Østjylland.

 

Se og hør Klejtrup ildsjæles takketale her:

 

Seniorværkstedet ViGør

Modtagere af Sammen kan vi mere-prisen 2021 - Aktionærkreds Østjylland

Begrundelse for prismodtagelsen:

Denne pris går til ViGør, som er et aktivitetstilbud til seniorer +55 år, der drives uden kommunalt tilskud. Der er ca. 100 medlemmer, og kontingentet dækker husleje, lys og varme.

Aktiviteterne er delt op i grupper efter interesser eksempelvis stenhugning, trædrejning, musik, cykelhold og mange forskellige håndarbejder.

Alle udgifter er på foreningens regning, og de fleste reparationer klarer foreningens seniorer selv, da de er en blandet gruppe med forskellig baggrund og uddannelse.

ViGør gør en stor forskel i lokalsamfundet og modtager derfor den ene af årets tre Sammen kan vi mere-priser i aktionærkreds Østjylland. Andelskassen håber, at ViGør får mulighed for at installere bedre udsugning på træværkstedet med det kontakte skulderklap, der følger med prisen.

 

Se og hør ViGørs takketale her:

 

Valsgård Borgerforening

Modtagere af Sammen kan vi mere-prisen 2021 - Aktionærkreds Østjylland

Begrundelse for prismodtagelsen:

Denne pris går til Valsgård borgerforening og de frivillige, der styrer foreningen. De lægger hvert år mange frivillige timer til gavn for Valsgård borgere. De arrangerer årlige begivenheder så som fastelavn, Sankt Hans, affaldsindsamling i naturen, halloween og juletræsfest. De sætter julepynt op i byen til jul og flag op ved konfirmation og byfest. Det grønne område, kaldet anlægget, midt i byen samt Byskoven passes og plejes, og der tømmes skraldespande rundt om i byen.

Denne frivillighed fortjener en særlig anerkendelse, og det glæder Andelskassen, at Valsgård Borgerforening er en af årets modtagere af Sammen kan vi mere-priserne i aktionærkreds Østjylland. Vi håber, at prisen og det kontante skulderklap, der følger med, kan være en håndsrækning til, at disse ildsjæle kan anskaffe den ønskede julebelysning til byen.

Se og hør Valsgård Borgerforenings takketale her: