Andelskassen.dk:
 

Økonomisk overblik- hånd med lommeregner

Lønmodtagernes Dyrtidsfond

Er du født før 1962 og har du været lønmodtager i perioden 1977-1979? Så har du måske indestående i Lønmodtagernes Dyrtidsfond.

Indestående hos LD stammer fra indefrysningen af Dyrtidsportionerne i 1977-1979. Du modtager hvert år en opgørelse fra Lønmodtagernes Dyrtidsfond, der viser værdien af din opsparing.

Hvorfor skal du flytte opsparingen til Andelskassen?

  • Du skaber bedre overblik over dine pensionsordninger ved at flytte dit indestående fra Lønmodtagernes Dyrtidsfond
  • Du får bedre mulighed for at forme dine investeringer, således at de passer til dig og din økonomi
  • Du får mulighed for at indbetale på din pensionsordning
  • Du får mulighed for at indsætte en begunstiget på pensionsordningen, du bestemmer således hvem der skal have pengene, hvis du dør inden pensionsalderen

Hvad skal du være opmærksom på?

Overføres indestående til en kapitalpension i Andelskassen, følger indestående fremover de normale udbetalingsregler for kapitalpension.

Har du valgt at flytte din LD til en kapitalpension i Andelskassen, kan du ikke vælge at få beløbet udbetalt og samtidig fortsætte indbetaling på en anden kapitalpension.  Modsat forholder det sig i LD, hvor du godt kan få din LD udbetalt ved det fyldte 60 år og alligevel fortsætte med at indbetale på en kapitalpension i Andelskassen.

Du kan ikke flytte indestående tilbage til Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Men du kan flytte hele din kapitalpension til andre pensionsselskaber.

Når pengene fra Lønmodtagernes Dyrtidsfond er indbetalt på kapitalpension, bliver det fremover reglerne for udbetaling af kapitalpension, der er gældende.

Lønmodtagernes Dyrtidsfond trækker 60 kr. + 0,4% af indestående i gebyr for overførslen. Derudover skal du betale kurtage i forbindelse med investering i Andelskassen. 

Pensionsberegner

Hvor mange penge skal du bruge, når du går på pension?
Og hvad kræver det af din opsparing?

Prøv vores beregner her.

Bestil et møde om pension

Aftal et møde med din rådgiver i Andelskassen og få styr på pensionen, forsikringerne - og din økonomi som helhed.

Bestil et møde om pension